Google Maps laat je favoriete vervoermiddelen instellen, nieuwe interface

Google Maps laat je favoriete vervoermiddelen instellen, nieuwe interface

Google Maps toont nu een optie waarmee je favoriete vervoersmiddelen kan aangeven. Wanneer je een route bepaalt is er ook een nieuwe interface waar je favoriete vervoersmiddelen als eerste te zien zijn. De interface en vervoersmiddelen zijn te zien voor sommige bètagebruikers.

Google Maps vervoersmiddelen

We hebben allemaal onze gewoonten. De ene woont op een locatie waar je het meestal een auto wil nemen bij verplaatsingen, terwijl inwoners uit de stad graag het OV nemen of een deelfiets. Google test in Maps nu een functie waarmee je je favoriete vervoersmiddelen kan aanduiden en die worden dan telkens als eerste getoond als een route bekijkt voor je begint te navigeren. De functie is ontdekt door Twitter-gebruiker @GreenShades die onderstaande screenshots deelt.

Maps krijgt dus ook deels een nieuwe interface. Zodra je een bestemming invoert in Maps verschijnen routes nu onderaan het scherm. Je favoriete vervoersmiddelen worden als eerste getoond en je kan met een dropdownmenu de vertrektijd aanpassen. Rechts is ook de Opties-knop en daar kan je favoriete vervoersmiddelen aanduiden. Voordien was dat Opties-menu veel eenvoudiger met enkel opties om tolwegen, snelwegen of veerdiensten te vermijden.

Google laat gebruikers al langer een favoriet vervoersmiddel kiezen, alleen werkte dat niet vanuit de Maps-app. Het is een instelling in de Google-app bij het gedeelte over de Google Assistent. Als je de Assistent vraagt om navigatie te starten, kan hij zo altijd routes tonen met je gekozen vervoersmiddel. Je vindt de instelling in de Google-app via profielicoontje -> Instellingen -> Google Assistent -> Alle instellingen -> Vervoer.

Beperkt beschikbaar

Houd er rekening mee dat de nieuwe functies in Maps voorlopig enkel zichtbaar zijn in de bètaversie en slechts voor een beperkte groep gebruikers. Het is ook niet zeker of de wijzigingen ook straks in de stabiele versie van Maps beschikbaar zijn. Op de redactie kregen we de nieuwigheden nog niet te zien. Zie jij ze wel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Google Maps
Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties