Google Maps' donkere thema nu beschikbaar, zo activeer je het

Google Maps' donkere thema nu beschikbaar, zo activeer je het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het donkere thema voor Google Maps is vanaf nu te vinden in de Android-app. De donkere tint is automatisch actief als je een donker thema op je telefoon gebruikt, of je kan het gewoon in de instellingen van Maps activeren.

Google Maps donker thema

Het is eindelijk zo ver, want Google Maps' donkere thema is vanaf nu voor gebruikers van de Android-app beschikbaar. Google kondigde vorige week aan dat het binnenkort een donker thema zal toevoegen aan zijn populaire navigatie-app. Onze tipgever Django zegt nu tegen Androidworld dat hij het thema alvast op zijn telefoon ziet, en ook bij enkele van onze apparaten is het beschikbaar.

Google Maps' donkere thema nu beschikbaar, zo activeer je het

Je kan het thema automatisch activeren met het systeembrede donkere thema van je smartphone, maar er is ook een mogelijkheid in de instellingen van Maps waarmee je het inschakelt. We leggen het uit in onderstaand stappenplan:

  • Tik rechtsboven in Maps op het profielicoontje van je Google-account
  • Kies Instellingen
  • Tik op Thema
  • Selecteer Altijd in donker thema
Google Maps' donkere thema nu beschikbaar, zo activeer je het

Donkergroene tinten

Het donkere thema doet meteen sterk denken aan wat we al zagen in andere Google-apps. Er zijn donkergrijze tinten, maar Google gebruikt geen volledig zwarte achtergrond. Verder valt op dat Google gebruikmaakt van verschillende donkergroene tinten in de weergave van kaarten. Doorheen de interface zien we ook een blauwe tint die zachter is in vergelijking met het lichte thema, en ook de speciale pins voor 'Plaatsen met ster', 'Wil ik heen' en 'Favorieten', krijgen een kleur die extra goed zichtbaar is op een donkere achtergrond.

Gerelateerde artikelen

Het is een lange aanloop geweest naar de release van het donkere thema in Maps. Twee jaar geleden teasede Google voor het eerst de donkere tinten van de app in een afbeelding op Instagram. Daarnaast verklapte ook de Google-app alvast hoe de donkere kaartweergave van Maps er zou gaan uitzien.

Google Maps had al langer een donker thema dat actief werd tijdens het navigeren. Wil je nog meer donkere thema's voor Google-apps verkennen, bekijk dan hier het overzicht. Heb jij het donkere thema al? Anders zal je nog even geduld moeten hebben, want Google rolt de update gefaseerd uit en je krijgt hem niet via de Google Play Store. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Bedankt voor de tip, Django!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk