Google Maps met compleet donkere modus officieel aangekondigd

Google Maps met compleet donkere modus officieel aangekondigd

Google Maps is één van de laatste Google-apps zonder een ingebouwde donkere modus. Er zijn wel al vaak beelden van de functie opgedoken maar een officiële aankondiging bleef uit. Daar kwam woensdagavond verandering in.

Google Maps met donkere modus

Google kondigt namelijk op zijn blog de donkere modus voor Maps officieel aan en de functie zal in de komende weken beschikbaar komen. We hebben overigens sinds eind 2019 al meerdere beelden en een teaser van de donkere modus voor Maps gezien maar tot nu toe is de functie nog altijd niet beschikbaar in één van Googles populairste apps. Dat is niet zo verwonderlijk. Maps is een complexe app als je kijkt naar de opbouw ervan De app bevat namelijk een veelvoud aan straat- en plaatsnamen, verschillende kaarten en pictogrammen en ga zo maar door. Je kunt dus niet zo maar de kleuren 'omkeren', want dat zou de zichtbaarheid kunnen beïnvloeden, met alle gevolgen van dien. Je kan je als bedrijf dus geen fouten veroorloven, als het gaat om apps waarbij deelname aan het verkeer centraal staat.

Google Maps met compleet donkere modus officieel aangekondigd

Screenshot van Maps met een volledig donkere modus

Nu is Google dus wel bijna zover en zal de dark mode in de komende weken naar Maps-gebruikers wereldwijd uitrollen: "Zo kun je je ogen een broodnodige pauze geven en de batterijduur besparen." De optie zal in Maps te vinden zijn in de instellingen en dan Thema > Altijd in donker thema. Met deze donkere modus worden alle de complete app van donkere tinten voorzien. Dat is dus wat anders dan het donkere thema dat al in één van de onderdelen in Maps te vinden is, namelijk tijdens het navigeren. Je leest hier hoe je dat donkere thema voor tijdens het navigeren kunt activeren.

Google Maps kreeg onlangs ondersteuning voor split-screen-weergave voor Street View en de weergave van de brandstofprijs bij tankstations. Je kan in Maps ook een ander autopictogram voor navigatie kiezen. Zodra jij het donkere thema voor Maps binnenkrijgt, horen we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Maps: Navigatie en OV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer