Donker thema voor Google Maps is dichtbij

Donker thema voor Google Maps is dichtbij

Google Maps krijgt een donker thema

Dat Google Maps een van de laatste Google-apps is, die een donker thema krijgt, is niet zo verwonderlijk. Het is een de populairste apps in de Play Store en tevens een complexe als je kijkt naar de opbouw ervan De app bevat namelijk een veelvoud aan straat- en plaatsnamen, verschillende kaarten en pictogrammen enzovoort. Je kunt dus niet zo maar de kleuren 'omkeren', want dat zou de zichtbaarheid kunnen beïnvloeden, met alle gevolgen van dien.

Je kan je als bedrijf geen fouten veroorloven, als het gaat om apps waarbij deelname aan het verkeer centraal staat. Google is daarom al een tijdje bezig met het testen van een donker thema voor de app. De eerste impressie daarvan, zagen we in juni van dit jaar. Daarnaast lichte Google eind vorig jaar ook al een tipje van de sluier op.

Google Maps donker thema

Teaser van Google waarin Maps met een donker thema is te zien

Maps heeft overigens al wel een donker thema in één van de onderdelen, namelijk tijdens het navigeren. Je leest hier hoe je dat donkere thema tijdens het navigeren kunt activeren. De rest van de app krijgt binnenkort ook een donkere modus, Dat ontdekte 9to5Google in de code van de nieuwste versie van de app. Helaas is niet bekend wanneer Google klaar is om de update uit te rollen, maar aangezien het bedrijf er al geruime tijd aan werkt, duurt het hopelijk niet lang meer.

Mocht je het donkere thema voor Maps ondertussen binnenkrijgen, dan horen we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshots). Ga je het thema gebruiken of houd je het liever bij de lichte variant? Laat het ons weten in de reacties van dit artikel.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer