Google Maps: dit zijn de twee nieuwe verbeteringen die eraan komen

Google Maps: dit zijn de twee nieuwe verbeteringen die eraan komen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gebruikers die locatiegeschiedenis hebben ingeschakeld, krijgen een tijdlijnweergave in Google Maps te zien met daarin een mooie visualisatie van waar ze zijn geweest. Deze tijdlijn wordt aangevuld met een 'Trips'-weergave in Maps. Daarnaast wordt de weergave van hotels verbeterd en zal de tijdlijn binnenkort ook in Google Foto's te zien zijn.

Meer informatie bij hotels in Google Maps

Een hotel boeken in coronatijd is ietwat lastiger geworden. Google springt hier nu op in door verbeteringen in de weergave van hotels in Maps door te voeren. Je kan straks onder andere de tips bekijken waarin meer informatie wordt gegeven over aanvullende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die een hotel heeft genomen. Daarbij kun je denken aan de verbeterde schoonmaak en desinfectie.

Trips in Google Maps

Google trok vorig jaar de stekker uit zijn reis-app Google Trips. De geschiedenis leert ons dat Google deze apps als experiment ziet en dat we onderdelen ervan terugzien in andere Google-apps. Dat geldt ook voor de 'Trips' of Reizen in Google Trips. Dit onderdeel wordt overgeheveld naar de tijdlijn in Google Maps. Je krijgt hier dan een overzicht te zien van je eerdere vakanties, samen met informatie over de plaatsen die je hebt bezocht, het totaal aantal afgelegde kilometers en de vervoersmiddelen die je hebt gebruikt.

Tijdlijn komt naar Google Foto's

In de komende weken brengt Google de tijdlijn van Google Maps ook naar de kaartweergave Google Foto's. Google wil namelijk dan je naast je foto's ook de routes kunt bekijken die je op een bepaalde dag hebt genomen. Als je dit liever niet wilt zien in de foto-app, dan kun de tijdlijn verbergen in de instellingen van uw kaartweergave in Foto's.

Wat vind jij van deze nieuwe functies voor Google Maps? Ga je ze gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk