Google Maps heeft nieuw deelmenu met carrouselsysteem

Google Maps heeft nieuw deelmenu met carrouselsysteem

Delen in Android

Android heeft standaard een erg sloom en vervelend menu voor het delen van content. Je krijgt een verticale weergave te zien met bovenaan voorgestelde contacten en daaronder voorgestelde apps om mee te delen. Het probleem daarbij is dat niet alle mogelijkheden uit de lijst tegelijk laden, waardoor je bijvoorbeeld een optie kan kiezen, maar het foute icoontje aantikt doordat icoontjes uit de lijst verschuiven door het sloom laden.

Google heeft vorige maand aangekondigd dat er beterschap op komst is, en dat er een nieuw menu aankomt dat sneller is en prettiger in gebruik. Daarvoor moest Google de architectuur achter het deelsysteem aanpassen, en dat lijkt nu alvast te zijn gebeurd voor Maps, dat met een geheel nieuw deelmenu komt.

Deelmenu maps

Het oude deelmenu zoals je het bijvoorbeeld in Google Foto's vindt

Nieuw deelmenu

Het nieuwe deelsysteem voor Google Maps is gemaakt volgens een horizontaal carrouselsysteem. Dit keer worden de voorgestelde contacten en applicaties duidelijk in het midden van elkaar gescheiden. Je kan door de contacten scrollen en op 'meer' tikken om een volledige lijst van contacten te zien. Verder scrol je onderaan door de voorgestelde apps. Het nieuwe deelmenu in Maps is opmerkelijk sneller dan het standaard deelmenu van Android.

Maps deelmenu

Google heeft ook een functie toegepast die eerder al in september werd aangekondigd. Je kan nu als je een plaats deelt, kiezen voor 'Meer plaatsen delen'. Als je vervolgens nog een plaats wil delen, maakt die deel uit van een lijst. Er verschijnt in Maps een bubbel zoals bij de chatheads in Facebook Messenger. Als je de bubbel aantikt, krijg je alle plaatsen uit de lijst te zien. Als je alle plaatsen hebt toegevoegd, geef je je lijstje een naam en duid je aan met welke contacten je wil delen. De functie is handig als je bijvoorbeeld in een WhatsApp-groepje verschillende voorstellen van restaurants wil delen om er in groep eentje uit te kiezen.

Beschikbaarheid

De functionaliteit was nu al op onze telefoons zichtbaar, en ze maakt deel uit van versie 10.6.1 van Maps. De update voor de stabiele versie zou nu in de Play Store zichtbaar moeten zijn. Ga naar Maps in de Play Store via de knop onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Messenger: gratis sms'en en videobellen
Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties