Google Maps toont aantal coronabesmettingen op kaart

Google Maps toont aantal coronabesmettingen op kaart

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Coronabesmettingen Maps

Zolang er geen vaccin breed beschikbaar is, zullen we met zijn alleen moeten leren leven met COVID-19-pandemie. Mondkapjes zijn dan onze beste vriend en ook voor wie wil reizen zijn de cijfers voor besmettingen een belangrijk instrument. Google helpt je nu om dankzij Maps een beter beeld te krijgen van de coronacijfers wereldwijd, en zo kan je goede beslissingen maken over verplaatsingen die je doet. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogbericht.

Beeld van de functie

Google introduceert een nieuwe laag die je laat zien hoe ernstig het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners is in een gebied. Het gaat om gemiddelden van de afgelopen zeven dagen. Vervolgens duidt Google met een cijfer het aantal besmettingen aan en een kleur. Je krijgt ook aan de hand van een pijl te zien per gebied of de besmettingen in een stijgende of neerwaartse trend gaan. De laag 'COVID-19-info' verschijnt vanuit het menu met de lagen, ofwel het icoontje rechtsboven op je kaart in het beginscherm van Maps. Google laat de eerste keer dat je Maps gebruikt ook een pop-up-melding zien die de functie in de kijker zet.

Andere informatie van Google

Voor de nieuwe laag gebruikt Google gegevens verschillende gegevensbronnen zoals The New York Times, de John Hopkins University en Wikipedia. Google kwam eerder ook al met informatie over het coronavirus in Google Zoeken en in YouTube haalde het misleidende content over het virus offline. Google deed ook aan curatie in de Play Store. De nieuwe laag van Google Maps is nu te zien op onze apparaten, maar als ze bij jou nog niet te zien is, is dat ook niet vreemd. Volgens Google wordt ze in de loop van de week wereldwijd uitgerold.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk