Google Maps blijft bij sommige Android Auto-gebruikers hangen op dark mode

Google Maps blijft bij sommige Android Auto-gebruikers hangen op dark mode

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een recente update voor Google Maps lijkt met problemen te komen voor de donkere modus op Android Auto. Verschillende gebruikers melden dat Maps zelfs overdag de donkere modus laat zien. Versie 11.33 of nieuwer van de app lijkt de boosdoener te zijn.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Navigeren in het donker

Normaal gesproken zou Google Maps op Android Auto automatisch moeten schakelen tussen lichte en donkere thema's, afhankelijk van het tijdstip van de dag. De lichte modus zou overdag te zien moeten zijn als de autolichten uit zijn. Na zonsondergang moet de interface overschakelen op de donkere modus. Natuurlijk kunnen gebruikers het standaardthema handmatig kiezen, maar de laatste tijd werkt het automatisch schakelen niet voor iedereen even goed. Maps wordt voor deze gebruikers altijd gestart met de donkere modus.

Gerelateerde artikelen

De meldingen omtrent dit probleem komen binnen op onder andere Reddit en Google-forums, aldus 9to5Google. Volgens deze meldingen neemt Maps de instellingen van de donkere en de lichte modus op de smartphone over op Android Auto. Als de telefoon op de lichte modus ingesteld staat, schakelt Maps wel over naar de lichte modus. Maar Maps verandert niet van kleur als de telefoon op de donkere modus wordt ingesteld. Bovendien wordt Maps na elke ontkoppeling weer teruggezet naar de donkere modus.

Dit is een erg vervelend probleem omdat je kan worden afgeleid terwijl je aan het rijden bent. De aanpassing van licht naar donker en andersom moet gewoon werken op Android Auto, en ook onafhankelijk van de instellingen van de telefoon. De functie zou gewoon automatisch moeten schakelen op basis van het tijdstip van de dag.

Update onderweg

Niet iedereen heeft last dit probleem, maar het aantal mensen dat er wel last van heeft is aanzienlijk. Een communityspecialist van Google liet weten dat ze ervan op de hoogte zijn. Hopelijk zal de volgende stabiele update voor Google Maps het probleem voor iedereen moeten oplossen. Er zijn overigens een aantal tijdelijke oplossingen. Je kan een oudere versie (11.32 of ouder) van Google Maps terugzetten. Je kan ook de lichte modus overdag activeren op je telefoon. Dat moet je dan wel telkens opnieuw doen als je je telefoon met Android Auto koppelt. We hopen dat er in de komende dagen een update voor Google Maps in de Play Store te vinden is.

Heb jij last van dit probleem? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk