Google Maps laat je binnenkort berichten sturen naar bedrijven

Google Maps laat je binnenkort berichten sturen naar bedrijven

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Maps berichten sturen

Google Maps bevat een schat aan informatie over bedrijven. Het is dan ook allang niet meer zo maar een navigatie-app. Je kunt er tegenwoordig terecht voor allerlei informatie over restaurants en beschikbare gerechten op menu's, supermarkten en openingstijden, hotels en beschikbare kamers en ga zo maar door. Om de relatie tussen klant en bedrijf nog interactiever te maken, kregen klanten in een aantal landen vorig jaar de mogelijkheid om direct met bedrijven in contact te komen via de bedrijfspagina.

Het versturen van berichten wordt nu nog makkelijk. Bedrijven kunnen, als ze dat willen, de optie in de nieuwe Google Mijn Bedrijf-app activeren. Ben je nu op zoek naar een verjaardagstaart? Dan open je in Google Maps de bedrijfspagina van een bakkerij in de buurt. Vanuit hier kun je dan via de berichtenknop een bericht naar de bakkerij sturen met je vraag of je er morgen nog een verjaardagstaart kunt ophalen.

Google Maps berichten sturen

Tik op de afbeelding om het gif'je af te spelen

In het zijmenu in Google Maps zijn de berichten terug te vinden zodat je alle gestelde vragen en de antwoorden erop makkelijk in Maps kunt terugvinden.

Google Maps berichten sturen

Tik op de afbeelding om het gif'je af te spelen

Google Maps vraag & antwoord

In 2017 kwam Google nog met een andere mogelijkheid om vragen te stellen aan bedrijven in Google Maps en Zoeken. Hierbij kun je op de bedrijfspagina naar het tabblad 'Overzicht' om uit te komen bij het invoerveld bij 'Vragen en antwoorden' je vraag stellen. Zowel bedrijven als Maps-gebruikers kunnen deze vragen beantwoorden maar in de realiteit slaat deze optie vaak volledig de plank mis. Zie onder.

Google Maps vraag en antwoord

Beschikbaarheid

Helaas is de nieuwe berichtenknop op de redactie nog niet te zien en zullen we ouderwets moeten bellen, tweeten of mailen of maatje 42 van die sneakers nog op voorraad zijn. Zien jullie de optie al wel? Ga je hem gebruiken?

Via: Google

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf (Google My Business) kun je jouw vermelding in Google-producten als Google Maps aanpassen. Daarnaast kun je ook in contact komen met je klant ..
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk