Google Maps en Earth: in een jaar tijd is 40 procent van wereldbevolking voorzien van 2D/3D-beelden

Google Maps en Earth: in een jaar tijd is 40 procent van wereldbevolking voorzien van 2D/3D-beelden

Earth Day 2018

Google is niet de enige die iets doet om Earth Day 2018 onder de aandacht te brengen. Zo houdt Pokémon Go bijvoorbeeld een speciaal in-game evenement. Vorig jaar kreeg de desktop-app en webclient van Google Earth een complete make-over en dit jaar wordt er een flink aantal gegevens vrijgegeven. Op deze manier krijgen we meer inzicht in de data die Google verzamelt.

Google voert regelmatig updates uit van de beelden die via de satellieten van het bedrijf worden gemaakt. Hierdoor worden de plattegronden steeds scherper. In de afgelopen twaalf maanden heeft Google “genoeg nieuwe 3D- en 2D-beelden toegevoegd om de leefomgeving van 3 miljard mensen in beeld te brengen.” Dat betekent dat 40 procent van de 's werelds populatie is voorzien van beelden. 400 steden en andere bewoonde gebieden kregen een nieuwe 3D- update in zowel Maps als Earth. Deze updates zijn voornamelijk beelden met een hogere resolutie.

Vorig jaar werd de “I’m Feeling Lucky” optie doorgevoerd in Google Earth. Deze functie is in een jaar 190 miljoen keer gebruikt. De functie werkt net zoals in de zoekmachine van Google. Wanneer je op deze knop drukt, wordt je naar een willekeurige locatie op de wereld gezet. Vervolgens kun je hier bekijken wat dat gebied te bieden heeft. De ingebouwde “postcard”-feature is inmiddels 40 miljoen keer gebruikt. Dat zou gelijk staan aan 39 miljoen euro in normale kaarten.

Tot slot is er de Voyager-tool. Hiermee kunnen gebruikers kiezen uit 300 interactieve tours. Afgelopen jaar is deze functie miljoenen keren gebruikt. Vooral leraren en studenten zouden gebruik maken van deze functie.

Beschikbaarheid Google Earth

Via je browser is het mogelijk om de Google Earth site te bezoeken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een applicatie op je desktop of laptop te installeren om op onderzoek uit te gaan.

Via: Google

Google Earth
Met Google Earth kun je via een virtuele wereldbol de gehele aarde en elke plekje dat daarop te vinden is ontdekken. Je kunt in- en uitzoomen op steden, natuurgebied ..

Meer info

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties