Google Maps focust op afhaal en bezorgrestaurants tijdens coronacrisis

Google Maps focust op afhaal en bezorgrestaurants tijdens coronacrisis

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Maps

In de Google Maps-app worden verschillende secties benadrukt door de witte bolletjes bovenaan het scherm. Als je een werkadres hebt ingesteld, dan kan je daar in een klik naartoe navigeren. In de balk vind je tevens een snelkoppeling voor de lokale supermarkten, tankstations en hotels. Google is begonnen met het verschuiven van deze icoontjes, om meer nadruk te leggen op de ‘Afhalen’, en de ‘Bezorging’-snelkoppelingen. Het is overigens niet de eerste keer dat Maps deze functies biedt, maar het is wel de eerste keer dat Google zoveel nadruk legt op de functies, door ze groots te laten zien bij de snelkoppelingen.

Google Maps

Via twee nieuwe snelkoppelingen kan je afhaal- en bezorglocaties bekijken

In principe doen de snelkoppelingen niets meer dan het woord toevoegen in de zoekbalk, en daarna op ‘enter’ drukken. Klik je bijvoorbeeld op afhalen, dan krijg je alle lokale afhaalrestaurants te zien. In sommige gevallen staat er bij een restaurant een koppeling naar Thuisbezorgd.nl, of een ander platform voor het op afstand bestellen van een maaltijd. Liever je maaltijd laten bezorgen? Maps zal je via de bezorging-snelkoppeling alle (mogelijke) bezorglocaties laten zien. Let wel, Google houdt op het moment van schrijven rekening met de bekende openingstijden van het restaurant – door het coronavirus, kunnen deze verschoven zijn.

Coronavirus

Nu er met klem wordt gevraagd om thuis te blijven - zowel in België, als in Nederland - is het een erg welkome wijziging in Google Maps. Je zou er uiteraard ook voor kunnen kiezen om via Thuisbezorgd te bladeren om je favoriete (lokale) restaurant te vinden, of via Uber Eats - indien de bezorgdienst in jouw stad aanwezig is. De twee laatstgenoemde diensten bieden als voordeel dat vrijwel alle restaurants in de lijst zijn meegenomen; daarnaast kan je direct het menu bekijken en de maaltijd bestellen. Indien je van plan bent om eten af te halen, houd je aan de adviezen van het RIVM (Nederland), of de WHO voor wereldwijde adviezen (ten minste 1,5 meter afstand).

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk