Google Maps: 4 geweldige nieuwe functies aangekondigd op Google I/O

Google Maps: 4 geweldige nieuwe functies aangekondigd op Google I/O

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Kaarten van Maps gaan binnenkort veel meer informatie bevatten en zullen ook overzichtelijker zij. Google gaat je details tonen over voetpaden oversteekplaatsen en meer. Daarnaast krijg je meer informatie over drukke gebieden in de stad. We geven een overzicht van de nieuwe functies die de komende maanden beschikbaar worden.

1. Focus op Live View 

Tijdens het Google I/O-evenement maakte Google duidelijk dat het gaat focussen op zijn Live View-functie in Maps. Op het beginscherm van Maps is er een 'Live'-knop waarmee je met behulp van de camera van je telefoon om je heen kan kijken. Het is een augmented reality-functie die ook werkt in combinatie met navigatie.

Je ziet voortaan in Live View op het scherm de naam van relevante plaatsen om je heen. Als je op een plaats tikt, krijg je in en pop-up relevante informatie zoals de naam van die plaats, de reviewscore, openingsuren en info over de drukte. Druk je nogmaals op de pop-up dan krijg je alle details over die plaats te zien.

via GIPHY

2. Gedetailleerde kaarten

In augustus van vorig jaar raakte bekende dat Google Maps werkt aan een nieuw en gedetailleerd uiterlijk van kaarten. Naast het gebruikelijke stratenplan krijg je ook de weergave van voetpaden, oversteekplaatsen voor voetgangers en verkeerslichten. Ook de verhoudingen tussen voetpaden en autowegen kloppen. Google zegt dat die gedetailleerde kaarten voortaan in 50 nieuwe steden wereldwijd beschikbaar zijn.

3. Drukke plaatsen

Wil je joggen in de stad of een rustige wandeling maken? Binnenkort zie je in Maps in een oogopslag welke gebieden drukker zijn dan normaal. Gebieden zijn dan in kleur gemarkeerd, en in tekst lees je hoe druk het is. Dankzij deze functie weet je meteen welke delen van de stad je wil vermijden. Anderzijds kan deze functie ook handig zijn voor reizigers om de juist de meest levendige plaatsen in een stad te ontdekken.

via GIPHY

4. Informatie in Maps op basis van tijd

Als je in Maps inzoomt op kaarten kan je nuttige plaatsen en horecazaken terugvinden. Je ziet de naam en het type plaats aan de hand van een pinnetje. Op drukke plaatsen in de stad kan je niet alle pinnetjes tegelijk op beeld zien, en Google gaat nu aan de hand van een systeem bepalen welke plaatsen bij jou op het scherm verschijnen.

Dat is afhankelijk van het moment van de dag. 's Ochtends krijg je bijvoorbeeld eerder koffiezaken te zien dan plaatsen om uitgebreid te dineren. Natuurlijk kan je ook 's ochtends restaurants terugvinden in Maps, want dan dien je meer gewoon nog meer in te zoomen op de plaats van de desbetreffende zaak

via GIPHY

Gerelateerde artikelen

Google maakte ook al bekend dat het veel aandacht besteed aan veiligheid in Maps' navigatie. Je kan er hier alles over lezen. Wat denk jij aan de nieuwigheden van Maps. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk