Google Lens maakt binnenkort je wiskundehuiswerk

Google Lens maakt binnenkort je wiskundehuiswerk

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Lens' 'huiswerkfilter'

Het is de droom van iedere scholier om gewoon een app te gebruiken die het huiswerk maakt. Wie ooit in het verleden probeerde om vertaalopdrachten voor school simpelweg door Google Translate te jagen, kwam meestal bedrogen uit zodra een cijfer werd toegekend, maar Google wil nu studenten en hun ouders ook helpen bij wiskundige problemen. Dat zegt Google in een blogbericht.

Het 'aankomende huiswerkfilter' voor Google Lens kan formules herkennen zodra je met de app een foto neemt. Google gaat dan formules markeren en vervolgens kan je de formule bewerken, kopiëren naar je computer, of oplossen. Voor die laatste mogelijkheid geeft Google in een kaart verschillende wiskundige werkwijzen om tot een oplossing te komen, en je kan ook alle tussenstappen bekijken die je daarvoor neemt.

Beeld van de functie

Ouders worden leerkrachten

Het is namelijk de bedoeling dat de nieuwe functie gebruikers helpt om berekeningen beter te begrijpen in plaats van enkel een eindoplossing te bieden. Voor ouders die hun kinderen helpen bij het huiswerk - iets wat wereldwijd steeds vaker nodig is tijdens de coronapandemie - kan het ook een handige manier zijn om zelf even de juiste werkwijze op te frissen. Vervolgens kunnen ze die stap voor stap uitleggen aan hun kinderen.

Google Lens maakt binnenkort je wiskundehuiswerk

Google Lens gaat naast het geven van tussenstappen ook meer uitleg geven over de manier waarop een wiskundig probleem wordt opgelost, en verder kan je ook vergelijkbare formules terugvinden. De nieuwe functies voor Lens is er gekomen met behulp van Googles nieuwe Socratic-app die het vorig jaar heeft gekocht. Socratic is een didactische app die gericht is op hogeschool- en universiteitsstudenten. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe Lens-functie mogen verwachten, maar Google zegt alleen dat ze "binnenkort" beschikbaar is.

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk