Google Lens verandert deze zomer in je reisgids voor vakantie

Google Lens verandert deze zomer in je reisgids voor vakantie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Lens is een nieuwe filter voor Plaatsen toegevoegd. je kan daarmee naar bekende gebouwen richten om zo meer informatie te verkrijgen. Lens kan daarmee dienen als een reisgids voor op vakantie of een stedentripje.

Plaatsen-filter

Google Lens is weer een beetje slimmer geworden. Googles objectherkenning kan voortaan bekende gebouwen herkennen die je met de camera van je telefoon in beeld brengt. vervolgens krijg je meer informatie over het gebouw vanuit de Google zoekresultaten, dat maakt Google bekend in een blogbericht.

Google heeft de machinelearningtechnologie achter Lens getraind om gebouwen te herkennen aan de hand van de driedimensionale modellen die al beschikbaar zijn in Google Earth. Op basis daarvan kan de app nu meteen een pinnetje tonen wanneer zo'n bekend gebouw herkend wordt.

via GIPHY

3 miljard gebruikers

Net als de Google Assistent is Lens een functie die alleen maar beter wordt naarmate de technologie leert om meer te ontdekken. Google stelt ook dat steeds meer mensen hun weg vinden naar Lens, want de app wordt nu maandelijks gebruikt door 3 miljard mensen wereldwijd.

Gerelateerde artikelen

Ondertussen wordt er ook geëxperimenteerd met een plaats in de zoekbalk voor Google Lens op Pixel-telefoons. Daarnaast helpt Lens ook al met je huiswerk. Gebruik jij Google Lens vaak, soms of zelfs helemaal niet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk