Google integreert Lens in Translate: dit kan je verwachten

Google integreert Lens in Translate: dit kan je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zijn vertaalapp Translate slimmer maken dankzij een integratie met Google Lens. Je kan Lens gebruiken via de cameraknop om zo onmiddellijk te vertalen wat je camera in beeld brengt. Het zet de deur open voor meer slimme functies.

Google Translate en Lens

Het is uiteraard niet nieuws, de camerafunctie van Google Translate. Op vakantie richt je even de camera van je telefoon naar een Franse menukaart, zodat je op voorhand weet wat de kok allemaal in je omelette gaat draaien.

Dat systeem verdwijnt uiteraard niet, maar Google gaat wel inzetten op kunstmatige intelligentie (AI) bij deze functie. Dat verklapt een integratie met Google Lens die 9To5Google heeft opgemerkt. Als je nu Translate opent en op de cameraknop drukt krijg je een andere interface te zien, eentje die je al misschien kent van Lens. Vertalingen verschijnen nog altijd spontaan in beeld en in de interface kan je de talen wijzigen. Er is ook linksonder een knop waarmee je een eerder gemaakte foto kan importeren om hem te vertalen. Het is niet mogelijk om vanaf de camera-interface te navigeren naar andere functies van Google Lens.

AR Translate op komst

Er zijn nog geen grote nieuwigheden, maar we komen zo wel een stap dichter bij de AR Translate-functie die Google ons liet zien tijdens zijn zogenaamde 'Search On'-evenement van september. Met AR Translate verschijnt je vertaalde tekst in de plaats van de letters originele tekst. Zo lijkt het alsof de vertaalde tekst er altijd al heeft gestaan.

Google maakt gebruik van de technologie achter de Magic eraser-functionaliteit van Pixel-telefoons om de achtergrond van letters in te vullen door AI. Je kan het zien in de onderstaande gif. Het is nog niet bekend wanneer AR Translate wordt uitgerold.

Google integreert Lens in Translate: dit kan je verwachten

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Lens en Translate? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk