Google laat aantal Street View-gebruikers zelf foto's toevoegen

Google laat aantal Street View-gebruikers zelf foto's toevoegen

Google zou het voor iedereen binnenkort mogelijk kunnen maken om zelf foto's van plaatsen en straten aan Street View toe te voegen. De optie wordt momenteel door een kleine groep getest.

Google Street View

Google introduceerde zo’n 16 jaar geleden een nieuwe dienst onder leiding van Larry Page: Street View. Voor Google moest de Street View het mogelijk maken om naast de ‘plattegrond’, ook de omgeving van een locatie te bekijken. Sinds 2004 heeft Street View flinke stappen gezet, want er waren in 2019 zo’n 16 miljoen kilometer aan Street View-beelden in het assortiment opgeslagen. Op de Steet View-beelden is 93 miljoen vierkante kilometer van de planeet te zien. Verreweg het grootste deel van beelden wordt verzameld door auto’s, maar wordt de smartphone waarschijnlijk aan toegevoegd.

In een nieuwe test stelt Google gebruikers namelijk in staat om Street View-gegevens vast te leggen zonder dat ze een speciale 360°-camera hiervoor nodig hebben. De Google-auto's die nu de beelden voor Street View vastleggen, hebben wel zo'n camera nodig. Sommige gebruikers van de Google Street View zien de functie genaamd 'Driving Mode' in het zijmenu van de app. Eenmaal ingeschakeld, lijkt het erop dat zij Street View-beelden kunnen vastleggen zonder een speciale camera. De functie kan zelfs gezichten en kentekenplaten automatisch vervagen. Eén van die gebruikers heeft de functie in een video vastgelegd.

Video van de nieuwe rijmodus in Google Street View

Meer data verzamelen

Als Google deze functie voor iedereen beschikbaar maakt, dan zal de hoeveelheid data in Street View aanzienlijk vergrot kunnen worden. Met name in de meer landelijke gebieden waar Google momenteel geen gegevens van heeft. Het is nog wel onduidelijk hoe het Google van plan is de kwaliteit te controleren van de gegevens die worden verzameld via de telefoons van gebruikers, maar Google zal hier vast een aantal slimme algoritmen voor op de plank hebben liggen.

Op dit moment lijkt het er in ieder geval op dat de verzamelde gegevens handmatig worden beoordeeld, aangezien de gebruiker die de bovenstaande video heeft gemaakt, zijn bijdragen op zijn profiel kan zien, maar nog niet live op Google Maps.

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk of Google van plan is deze functie breder uit te rollen. Het bedrijf zal mogelijk eerst nog wat juridische obstakels moeten zien te overwinnen, want daar heeft Street View wel vaker last van gehad. Het lijkt er in dit geval op dat Google vanaf afstand de functie voor een selecte groep beschikbaar maakt, maar op de redactie zien we de Driving Mode nog niet. Als je wel een van de gelukkigen bent, horen we dat graag in de reacties onder dit artikel.

Google Street View
Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..

Meer info

Lees meer over:
Google Street View

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties