Google Klok-update moet wekkers weer laten afgaan, of toch niet?

Google Klok-update moet wekkers weer laten afgaan, of toch niet?

Google Klok heeft de broodnodige update gekregen die de problemen met wekker moet verhelpen. Het probleem deed zich voor voor wekkers die een liedje van Spotify afspeelden. Die wekkers moeten opnieuw weerklinken, en anders is er een noodoplossing.

Spotify-wekkers

Google Klok is de standaard wekker op Pixel-telefoon, maar ook op telefoons van andere merken, waaronder OPPO. De voorbije dagen was er een ernstige fout met Klok die leidde tot mensen die niet gewekt worden en zo te laat op het werk aankomen. Het probleem leek ook breed verspreid te zijn, ook al had niet elke gebruiker er last van. Het is een boel ellende voor een ogenschijnlijk relatief eenvoudige app.

Google heeft nu een update klaar voor Klok, versie 6.4.4, en die zou het probleem moet verhelpen. Zoals sommige gebruikers al hadden ontdekt, gingen wekkers niet af als ze een muziekje uit Spotify afspeelden als wekkergeluid. Wekkers die daarentegen een van de gewone alarmgeluiden van de telefoon afspeelden, hadden geen probleem met herrie maken. Google heeft de fout nu verholpen, en als er toch wat misloopt met de Spotify-muziekjes, dan laat Klok voortaan het standaardgeluidje van je telefoon afgaan.

Google Klok-update moet wekkers weer laten afgaan, of toch niet?
Negatieve reviews voor Klok

Is de fout verholpen?

Versie 6.4.1 van Google Klok kan je nu als update vinden in de Play Store. Enkele mensen die last hadden van de bug geven al aan dat de fout nu weg is, maar toch worden er nog steeds negatieve reviews geplaatst. Als je vroeg je bed uit moet, kan het veiliger zijn om nog voor even een app van derden of je horloge te gebruiken.

Recent vroegen we in een poll aan onze lezers of ze het probleem met Klok hebben ervaren 1386 mensen brachten hun stem uit. 44 procent gaf aan dat hun wekker niet luidde op hun telefoon of tablet. Heb jij er last van gehad en is de fout verholpen met de laatste update? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Klok
Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties