Google Keep: zoeken in afbeeldingen, frisse interface

Google Keep: zoeken in afbeeldingen, frisse interface

Google Keep

In maart 2013 introduceerde Google zijn notitiedienst Google Keep als onderdeel van Google Drive. De dienst is dan ook geïntegreerd in Google Drive en aantekeningen zijn ook in de browser te maken en te bekijken. Je kunt lijsten maken, spraaknotities maken, maar ook foto's toevoegen. Keep is niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld concurrent Evernote, maar biedt genoeg mogelijkheden voor huis-tuin-en-keukengebruik.

Wanneer je fanatiek gebruiker van Keep bent, zal je meteen opvallen dat het uiterlijk van de app aangepakt is: Google is afgestapt van het 'saaie' grijze uiterlijk. Zo heeft de actionbar bovenaan het scherm een likje verf gekregen en is deze nu oranje. Ook het navigatiemenu aan de zijkant is aangepakt en laat nu je Google+-profielfoto zien.

Google Keep 2.2Zoals je op de screenshot hierboven kunt zien, zijn er ook nog andere dingen aangepast in de applicatie. Wanneer je zoekt zul je nu ook foto-notities tegenkomen. Er wordt namelijk tekstherkenning toegepast op jouw foto's, waardoor tekst op foto-notities ook gevonden wordt. Wij hebben dat uiteraard even uitgeprobeerd en het blijkt behoorlijk goed te werken. Google beschikt ook over de techniek om voorwerpen te herkennen, zoals we weten van Google Goggles en Google+ Foto's, maar deze techniek is nog niet terug te vinden in Keep.

Om te voorkomen dat je per ongeluk belangrijke notities weggooit, heeft Google ook een prullenbak toegevoegd. Verwijderde notities worden zo nog wat langer bewaard. Ook is het mogelijk om in te stellen waar nieuwe of afgevinkte items op een checklist terecht moeten komen. Eén van de nieuwe mogelijkheden die Google niet zelf beschrijft, is dat je nu ook notities kunt kopiëren.

Google Keep zoeken in afbeeldingen

Beschikbaarheid

De update voor Google Keep is nu in de Google Play Store te vinden, maar wordt (zoals we van Google gewend zijn) stapsgewijs uitgerold. Mocht je de applicatie al geïnstalleerd hebben, dan kan het zijn dat de update voor je klaarstaat, maar het kan ook nog een paar dagen duren voordat jij de app kunt updaten. Heb je echt geen geduld? Dan kun je bij onze collega's van Android Police het installatiepakket downloaden.

Google Keep
Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer