Rijke tekstopmaak in Google Keep komt eraan: dit weten we

Rijke tekstopmaak in Google Keep komt eraan: dit weten we

De notitie-app Google Keep laat je straks met meer keuzeopties je teksten opmaken. In de code van de laatste versie is ontdekt dat Google werkt aan verschillende lettergroottes voor Keep, maar het is niet bekend wanneer de functie beschikbaar is.

Google Keep
Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Meer info

Google Keep-opmaak

Keep is een erg handige notitie-app die al je notities, inclusief tekeningen en geluidsfragmenten synchroniseert op je verschillende apparaten. De app heeft best een rijk pakket aan functies, tenzij je naar de opmaakopties kijkt van teksten, want die zijn er niet. Teksten vergroten, vetgedrukt maken of onderlijnen, Keep heeft er geen kaas van gegeten.

Maar dat zou wel kunnen veranderen met een aankomende update, dat stelt 9To5Google. In de laatste versie van deze notitie-app (v5.22.222.01) is ontdekt dat Google werkt aan opmaakopties. In de code zijn verwijzingen te vinden naar een "klein", "gemiddeld" en "groot" lettertype. De functie is nog niet actief op dit moment.

Met de komst van lettergroottes in Keep lijkt het ook logisch dat Google nog meer opmaakopties zal toevoegen. Met zaken zoals opsommingstekens, tekstkleuren, markeringen en de mogelijkheid tot onderlijnen kan je een tekst makkelijker leesbaar maken. Dat is in het bijzonder handig voor lange notities en notities die dienen als voorbereiding voor examens.

Eerder lek

Heel wat andere notitie-apps hebben al wel zulke rijke opmaakopties en een bekend voorbeeld is Samsung Notes, dat ook ook nog eens over uitgebreidere tekenfuncties beschikt. Eerder lekten voor Keep al schuine tekst, dikgedrukte tekst en onderstreepte tekst. Het is nog maar de vraag wanneer Google deze functie uitrolt naar gebruikers. Vermits ze al deel uitmaakt van de code van de app, zou Google ze zomaar vanop afstand kunnen activeren.

In afwachting kan je alvast onze beste Google Keep-tips bekijken. Zie jij de tekstopmaak al wel in Google Keep? Of gebruik je een andere app voor je notities? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste Google Keep tips op Androidworld
Lees meer over:
Productiviteit Google Keep

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties