Zo ziet Google Keep met een donkere modus eruit

Zo ziet Google Keep met een donkere modus eruit

Google Keep met een donker thema

Google is al geruime tijd bezig om al zijn apps te voorzien van een donkere modus. Dit is niet alleen goed voor de ogen maar ook voor de accuduur van een telefoon met een AMOLED-scherm. Android Berichten is de sms-app van Google en de Google Telefoon-app zijn onlangs nog voorzien van een donker thema en binnenkort is Google Keep aan de beurt. Dat bleek uit aanwijzingen in de code van de nieuwste versie van de app. Google heeft nu deze donkere modus naar een aantal Keep-gebruikers gebracht en dat ziet er zo uit.

Google Keep met een donker thema

Aan de screenshots is te zien dat de interface gebruiksklaar is. Alle witte kleuren zijn netjes donker gemaakt, waarbij accenten in andere donkere tinten worden weergegeven. We zijn wel benieuwd welke kleuren Google nu voor de notities beschikbaar maakt. Waarschijnlijk zullen hiervoor de pasteltinten behouden blijven.

De donkere modus is voor een aantal gebruikers met versie 5.19.191.07 van Keep door Google beschikbaar gemaakt. Op de redactie zien we nog de oude witte interface.

Donkere modus in Android 10 Q

Google heeft de systeembrede donkere modus officieel aangekondigd in de derde bèta van Android 10 Q. Googles donkere thema brengt een echte zwarte weergave die gemaakt is voor energiezuinige OLED-schermen en geen gewone grijstinten. Google wil ook dat apps overschakelen naar de donkere modus zodra deze in de instellingen van Android Q wordt ingeschakeld. Het is niet voor niets dat Google applicatie per applicatie de afgelopen maanden een donker thema gaf. Enkele voorbeelden zijn YouTube, Google Nieuws en Google Contacten.

Google komt ook met een API waarmee ontwikkelaars hun eigen donkere thema voor apps automatisch kunnen laten activeren van zodra de gebruiker het donkere thema in Android activeert.

Google Keep
Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit Google Keep

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties