Google lanceert Keen: sociaal netwerk dat volledig rond interesses draait

Google lanceert Keen: sociaal netwerk dat volledig rond interesses draait

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Keen

het Engelse woord Keen kan je vertalen als 'enthousiast', en dat omschrijft heel goed het uitgangspunt van dit sociale netwerk van Googles experimentele Area 120-afdeling. Je kan een Keen maken voor heel specifieke onderwerpen die je interesseren: van futuristische designs van auto's tot strips van Marvel. Je kan Keen het beste omschrijven als een bijzondere mix van Google Nieuws met een vleugje Reddit erbij.

De Keen-app begint met een startscherm van waaruit je specifieke onderwerpen kan volgen die andere Keen-gebruikers hebben gemaakt. Ik lees: 'Start een bioboerderij', 'Ontdek de geheimen van lekker brood bakken', 'Interessante vakanties en festivals die de reis waard' zijn en 'Open en start een bed & breaksfast'. Als je één van deze heel specifieke onderwerpen aantikt, kom je in het Explore-tabblad waar je een mix vindt van nieuwsartikelen en informatieve websites die je op weg zetten om meer over het onderwerp te leren.

Beelden van Keen

Daarnaast is er nog een Gems-tabblad, en de maker van deze Keen kan daarin zelf zijn favoriete bronnen in de spotlights zetten. Hij of zij kan daarnaast een omschrijving geven bij elke bron om uit te leggen waarom ze zo interessant is. Bovenaan het scherm is er nog een Follow-knop die ervoor zorgt dat deze Keen steeds op je startscherm terug te vinden is.

Je eigen Keen maken

Natuurlijk kan je ook een eigen Keen maken rond een onderwerp en dan tik je van het beginscherm op het plusteken. Je geeft je Keen vervolgens een naam en je voegt zoekopdrachten toe waarmee het platform bronnen kan zoeken. Vervolgens kom je in het Explore-tabblad en nu kan je je eigen 'Gems' toevoegen. Je kan ook een kijkje nemen bij andere Keens om zo Gems toe te voegen aan jouw Keen. Je kan je je Keen ook delen met anderen via de 'Share'-knop.

Beelden van Keen

Je vindt Keen terug als app in de Play Store of als website. Wat denk jij van dit bijzondere concept van Google? Denk je dat Keen een verfrissende kijk is op sociale media of zal het eerder bij een experiment blijven? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Keen

Keen

het Engelse woord Keen kan je vertalen als 'enthousiast', en dat omschrijft heel goed het uitgangspunt van dit sociale netwerk van Googles experimente ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk