Google test interface à la Android Auto rechtstreeks in Maps

Google test interface à la Android Auto rechtstreeks in Maps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps auto-interface

Wie Android Auto op zijn telefoon gebruikt, kan al gebruikmaken van een aangepaste bediening met grote toetsen. Je schakelt vlot tussen je navigatie en pakweg je berichten of muziek. Toch bouwt Google nu een gelijkaardige auto-interface rechtsreeks in zijn Maps-app, tenminste voor de kleine groep gebruikers die de interface al te zien krijgen, dat weet Android Police.

Beeld van de interface

Links: met donker thema, rechts: met licht thema

Het nieuwe Maps-uiterlijk toont een navigatiebalk met knoppen onder de normale navigatie-interface en bedieningsknoppen voor muziek. De balk bestaat uit een knop waarmee je de Google Assistent activeert en een tweede knop waarmee je in het nieuwe startscherm van de navigatie-interface terechtkomt.

Beeld van de interface

Links: met donker thema, rechts: met licht thema

In het startscherm zie je bovenaan grote knoppen voor oproepen en berichten en daaronder vind je Media-apps. Onderaan in het midden van de navigatiebalk in het startscherm is er ook een knop waarmee je terug naar de navigatie keert. Druk je op 'oproepen' dan zie je je belangrijkste contacten met daaronder de drie laatste oproepen. Met de knop 'Iemand anders bellen' krijg je dan vermoedelijk het scherm van de Google Telefoon-app. Verder krijgen we ook al screenshots te zien van de aangepaste interface voor YouTube Music in Google Maps.

Respectievelijk 'oproepen' en de YouTube Music-interface

Waarom een auto-interface voor Maps?

Google maakte twee jaar geleden bekend dat een nieuwe 'Assistent in de auto' de huidige Android Auto-app voor telefoonschermen zou vervangen. Uiteindelijk is die navigatie-interface in Google Assistent er nooit gekomen en bleef Android Auto gewoon updates krijgen. Het is daarom dat de komst van een autovriendelijke rechtstreeks in Maps eerder opmerkelijk is. Wil Google zo de Maps-gebruikers bereiken die niet met Android Auto aan de slag gaan?

De tijd zal het leren, zodra Google de interface voor een grotere groep gebruikers beschikbaar maakt. Op dit moment is de interface nog niet beschikbaar op onze telefoons. Zie jij hem al wel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel, en je kan ook via deze weg een tip geven aan de redactie. Google maakt al wel langer muziekbediening beschikbaar vanuit Google Maps, en dat werkt op deze manier.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk