Google Home-app krijgt volledig nieuw design: zo ziet het eruit

Google Home-app krijgt volledig nieuw design: zo ziet het eruit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Home-app krijgt in de komende weken een volledig nieuw ontwerp, dat is alvast ontdekt. Met dat design zal je sneller smarthome kunnen bedienen. Je past sneller de helderheid aan van lampen of het volume van je Nest-speaker.

Nieuwe Google Home-design

Heb je thuis een Chromecast, tv met Android TV, slimme lampen of een smart speaker? Dan zal je binnenkort kunnen genieten van een nieuwe interface voor de Google Home-app. Dat heeft 9To5Google ontdekt dat alvast beelden deelt van het design. Google wil het overzicht van je slimme apparaten functioneler maken zodat je ze sneller kan bedienen zonder ze eerst aan te tikken.

Google maakt allereerst komaf met het huidige design waarbij al je apparaten met een bijhorende afbeelding zijn vertegenwoordigd in het overzicht. Die afbeelding verdwijnt en maakt plaats voor de naam van elk apparaat. Tegelijk dient die naam ook als een knop en een schuifbalk. In het geval van een speaker of slimme lamp kan je de schuifbalk gebruiken om het volume en de helderheid aan te passen. Als je gewoon eenmaal op de knop tikt krijg je nog meer opties en de instellingen te zien.

Beschikbaarheid

Het nieuwe uiterlijk is dus veel functioneler, want bij het huidige design vind je onder elke slimme lamp of apparaat hoogstens een knop om het aan of uit te zetten of muziek af te spelen. Het verbeterde design zal in de komende weken beschikbaar zijn in de Home-app voor iOS en Android.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van dit nieuwe uiterlijk? Ga je zo meer geneigd zijn om Google Home te gebruiken om smarthome te bedienen? En wist je dat Google met de Action Blocks ook een andere handige manier heeft om knoppen voor je smarthome-apparaten aan het startscherm toe te voegen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Home? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Afbeelding: 9To5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk