Google Home-app heeft nu betere Nest-integratie en routines op het startscherm

Google Home-app heeft nu betere Nest-integratie en routines op het startscherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Home

Google Home kreeg dit jaar nog een belangrijke update die de gehele interface in een nieuw jasje stopte. Google voorziet de app doorgaans maandelijks van een update, en telkens kan je daarbij wel zichtbare verbeteringen verwachten. Dat is ook dit keer het geval, zeker als je een gebruiker bent van een Nest-camera- of thermostaat.

Nest-integratie

Je kan natuurlijk al veel langer je slimme Nest-apparaten toevoegen aan Home, en je kon ook bijvoorbeeld al de temperatuur van je thermostaat aanpassen rechtstreeks vanuit de Home-app. Toch heeft Google het nu handiger gemaakt om je Nest-toestellen te gebruiken vanuit Home. Als je de wijzigingen die je in Home zelf kan maken niet voldoende vindt, kan je nu in een oogopslag doorgaan naar de app van Nest. Eerder raakte al bekend dat Nest onderdeel zou gaan worden van Google Home.

Je ziet link de camerabeelden in Home met de Nest-knop en rechts de verwijzing naar Nest

Je vindt de nieuwe knop die je meteen naar de Nest-applicatie verwijst zowel vanuit het Nest Cam-gedeelte in Home als vanuit de thermostaat. Hierboven vind je de knoppen in screenshots. Als je bijvoorbeeld de beelden van je camera bekijkt vanuit Home en je tikt vervolgens op de Nest-knop, dan zie je in een keer hetzelfde beeld, maar dan vanuit de Nest-app. Dat is een erg handige toevoeging, want je kan zo in een keer toegang krijgen tot geavanceerde functies en instellingen.

Google Home 2.8 Nest

De Nest-knop in het thermostaatgedeelte van Home

Routines

Dit jaar verscheen de nieuwe Routines-functie. hiermee kan je zelf - zoals de naam al doet vermoeden - vaste routines instellen op basis van je dagelijkse activiteiten. Als je bijvoorbeeld 's ochtends het huis verlaat om naar je werk te vertrekken dan kan je aan de hand van één enkel stemcommando voor je Home-speaker bijvoorbeeld de lichten doven en de muziek uitzetten. Zo heb je commando's voor allerlei soorten van situaties. Het ontwikkelaarsteam voor Google Home heeft routines nu een prominentere plaats gegeven in de applicatie. Voorheen moest je helemaal naar de instellingen duiken om ze aan te passen, maar nu is er een aparte, ronde knop op het startscherm voorzien.

Beschikbaarheid

Je kan de nieuwe versie van Home downloaden via APK Mirror als je nog geen update naar versie 2.8 te zien krijgt in de Play Store. Routines is nog steeds alleen maar beschikbaar als je je telefoon instelt op de taal English (US). Als je hem in het Nederlands gebruikt, krijg je enkel de vereenvoudigde 'Mijn dag' te zien met beperkte functies. Mijn dag kreeg ook geen knop op het startscherm met de update. Het is nog niet duidelijk wanneer Routines ook met het Nederlands zal werken.

Google Home 2.8 Nest

De paarse routines-knop krijg je alleen te zien als je je telefoon in het Engels instelt vanuit de instellingen

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk