Google Home-app test compleet nieuw uiterlijk met Material Design

Google Home-app test compleet nieuw uiterlijk met Material Design

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Home-app

Er zijn weinig apps die ik zo vaak gebruik en alsnog zo vaak verdwaal als die van Google Home. Als ik iets moet aanpassen ben ik vaker aan het Googelen waar ik dit precies kan doen dan dat ik de weg zelf weet te vinden. Even de stem van je Google Assistant aanpassen? Succes met zoeken, maar het staat onder het kopje 'voorkeuren.' Kwam ik ook na een tijdje achter.

Alle kritiek naar de zijkant geschoven: Google gaat iets doen aan de Google Home-app. XDA heeft via een trucje een nieuw uiterlijk aan de praat gekregen. Hierin valt op dat er onderaan de app nu vier tabbladen zijn, in plaats van twee. Hiermee vervalt het menu aan de zijkant compleet. In de afbeeldingen hierboven zie je links het oude uiterlijk, en rechts het nieuwe.

Daarnaast is het uiterlijk waarin je je verbonden apparaten ziet een stuk overzichtelijker gemaakt. In plaats van grote afbeeldingen met je apparaat is dit nu een minimalistische pagina met slechts een paar icoontjes om alles te regelen. Ook is hier links het oude uiterlijk, en rechts de nieuwe. Hieronder zie de lijst met alle instellingen die naar het linkertabblad is verhuisd.

Google Home-app nieuw uiterlijk

Het is goed om te realiseren dat het hier nog om een test gaat die niet publiekelijk is: alleen als je een ontwikkelaar bent kan je met een trucje dit uiterlijk inschakelen. Het is daarom nog niet zeker of Google deze wijzigingen precies gaat doorzetten: het kan dat het besluit alles toch anders te doen. Google kennende zit die kans er dik in, dus we wachten het geduldig af! Nu, tijd om weer te verdwalen in de instellingen om een extra persoon toevoeg aan m'n Google Home Mini...

Bron: XDA-Developers

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk