Google Home-app krijgt krachtige, nieuwe mediabediening

Google Home-app krijgt krachtige, nieuwe mediabediening

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Home krijgt nieuwe bediening voor media in de app en je kan daarmee voor het eerst tijdens het afspelen kiezen door welke slimme speakers de media weerklinkt. Daarvoor is niet langer een speakergroep vereist.

Media-bediening Google Home

Google komt met een complete wijziging van de mediabediening in de Home-app. Als je nu in Home kiest voor 'Media' kun je meteen muziek afspelen met je favoriete dienst op een speaker naar keuze. Je kan vervolgens het volume aanpassen. Google komt nu met een veel geavanceerdere bediening, dat ontdekte 9To5Google in versie 2.31 van de Home-app die nu wordt uitgerold.

In de nieuwe interface kan je meerdere speakers aanvinken die je gebruikt om af te spelen, en die speakers hoeven geen deel uit te maken van een speakergroep. Je kan vervolgens de hele tijd tijdens het afspelen speakers toevoegen of verwijderen en van elk apparaat kan je ook individueel het volume aanpassen. Verder is er nog steeds een soort van master volume zichtbaar en er zijn nog steeds knoppen om te pauzeren of door muzieknummers te bladeren.

Google Home-app krijgt krachtige, nieuwe mediabediening

Standaard apparaat voor routines

Naast de nieuwe media-bediening komt er ook een verbetering voor routines. Bepaalde routines werken in combinatie met een slimme speaker om bijvoorbeeld radio af te spelen als onderdeel van je ochtendroutine. Je kon voorheen al wel handmatig in de instellingen in de omschrijving van het Google Assistent-commando vermelden op welk apparaat de radiozender moet worden afgespeeld. Nu komt er ook de mogelijkheid om een vast apparaat te kiezen waarmee Google routines afspeelt die met geluid te maken hebben.

Gerelateerde artikelen

Het mediamenu in de Home-app doet denken aan de interface die Google in augustus al aankondigde voor de Nest Hub. De nieuwe versie van Google Home wordt nu uitgerold in de Play Store. De interface was al zichtbaar op enkele van onze telefoons. Zie jij hem al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk