Google Hangouts overgang naar Chat onderweg, dit mag je verwachten

Google Hangouts overgang naar Chat onderweg, dit mag je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Hangouts zal binnen enkele maanden verdwijnen en plaatsmaken voor Google Chat, de app die momenteel alleen door zakelijke accounts wordt gebruikt. In de code van Chat leren we hoe de overgang zal verlopen.

Google Chat

In oktober vorig jaar maakte Google bekend dat het een punt zet achter zijn Hangouts-berichtendienst. De app moet plaats maken voor Google Chat. Dat is een communicatie-app die eerder al deel uitmaakt van Workspace, Googles zakelijke pakket aan tools dat speciaal op bedrijven gericht is.

In de code van Google Chat heeft 9To5Google nu ontdekt dat Google werkt aan een bètaperiode waarin Hangouts gebruikers met Chat aan de slag kunnen. Je kan ook je contacten en gesprekken met je meebrengen naar het nieuwe platform, en daarnaast blijft het mogelijk om tussen beide apps te wisselen tijden de testperiode.

Google Hangouts overgang naar Chat onderweg, dit mag je verwachten

Gmail-integratie

Toch kunnen Hangouts-gebruikers straks niet alleen terecht in Google Chat, maar ook in Gmail. De populaire e-maildienst van Google heeft al langer voor zakelijke gebruikers een integratie met Chat en de Meet-app voor videovergaderingen. Gmail gaat nu voor alle Hangouts-gebruikers de deuren openen. Naast een 'E-mail'-tabblad, kan je straks gewoon overschakelen naar de volgende tabbladen: 'Chat', 'Chatruimten' en 'Meet'.

Gerelateerde artikelen

Verwacht wordt dat na deze optionele bètaperiode alle gebruikers toegang krijgen tot Chat. Het is nog niet bekend wanneer dat precies zal gebeuren, want Google maakte vorig jaar enkel bekend dat de migratie plaatsvindt in de eerste helft van 2021. Kijk jij ernaar uit om Chat te gebruiken of de Gmail-integratie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chat

Google Chat

Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk