Google haalt Measure-app uit de Play Store

Google haalt Measure-app uit de Play Store

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google lanceerde in 2018 de augmented reality-app Measure die je telefoon gebruikt om metingen uit te voeren. Nu is de app uit de Play Store verdwenen en wij weten niet waarom.

Google Measure

Google heeft zijn Measure-app-lijst verwijderd uit de Google Play Store. De app wordt nog steeds weergegeven voor gebruikers die de app eerder minstens één keer hebben gedownload of momenteel op hun apparaat hebben staan, maar de changelog vermeldt nu dat dit de 'laatste versie' is en er worden geen updates meer gepubliceerd. De beschrijving van de app is ook bijgewerkt met een nieuw stuk tekst en luidt als volgt:

Deze app wordt niet meer ondersteund of geüpdatet. Gebruikers die de app eerder hebben geïnstalleerd, kunnen deze blijven gebruiken op geschikte apparaten.

Google haalt Measure-app uit de Play Store

Net als andere ARCore-apps had de Measure-app geen speciale hardware nodig en gebruikte ze de smartphonecamera om de hoogte, breedte en lengte van objecten te meten. Daarvoor maakte Measure nog deel uit van Project Tango, de voorloper van ARCore. Ten tijde van de lancering waren we tevreden over de nauwkeurigheid van Measure, maar als we kijken naar gebruikersrecensies en opmerkingen in de Play Stire, lijkt het erop dat de app werd geplaagd door problemen en veel crashte.

Als je de app op je apparaat hebt geïnstalleerd, blijft deze werken, maar nieuwe updates hoef je niet meer te verwachten. Als je in de tussentijd op zoek bent naar een alternatief, dan is de AR Ruler-app een goed alternatief. Deze apps is ook veel uitgebreider dan de Measure-app.

Measure - Quick Everyday Measurements

Measure - Quick Everyday Measurements

Als je altijd handen te kort komt wanneer je een ruimte wil opmeten, dan kun je Measure wel waarderen. Door middel van augmented reality is het nu mogelijk breedtes ..
ARuler - AR Ruler app

ARuler - AR Ruler app

Met ARuler - AR Ruler app kun je door middel van augmented reality allerlei ruimtes meten door de camera er simpelweg op te richten. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk