Google rolt gespreksopname uit naar Telefoon-app, zo werkt het

Google rolt gespreksopname uit naar Telefoon-app, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Telefoon gespreksopname

Er lekt al langer informatie over een aankomende functie voor gespreksopnames in de Google Telefoon-app. Dat is Googles standaard app voor telefoontjes die op een heleboel Android-toestellen standaard werkt, en het is opvallend dat ook steeds meer smartphonefabrikanten met de app aan de slag gaan. Volgens Android Police rolt Google de gespreksopnamefunctie nu uit naar meer toestellen die de bètaversie van de app gebruiken.

De gespreksopnamefunctie verschijnt in de interface van de Google Telefoon-app tijdens het bellen. Je ziet dan een opnameknop verschijnen, en als je die indrukt, krijgt de ontvanger van het gesprek in een gesproken melding te horen dat een opname is gestart. Als het gesprek is afgelopen, kan je bij de recente gesprekken de afspeelknop vinden.

Google Telefoon gespreksopname-functie

Screenshot van de gespreksopnamefunctie

De nieuwe gespreksopnamefunctie is al uitgerold naar sommige Nokia 7.2-smartphones en toestellen van Xiaomi. Bij die laatste fabrikant is de feature te vinden op onder meer de Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro, Mi A3 en Mi A2 Lite. Bij telefoons met een dual-sim-functionaliteit vind je de gespreksopnameknop tijdens het bellen op de tweede pagina van de interface, en dat is ook de reden waarom de functie bij sommige gebruikers onopgemerkt blijft.

Beschikbaarheid

Hier op de redactie hebben we de gespreksopnamefunctie nog niet opgemerkt. Mogelijk helpt het om de taal English (US) in te stellen als je zeker wil zijn dat je de functie zo snel mogelijk ontvangt. Verder moet je zeker aan de slag gaan met bètaversie van Google Telefoon. Die kan je via de Play Store activeren, of je installeert de laatste versie via APK Mirror. Kan je nog geen gespreksopnames maken? Ontdek dan hier wat je kan doen.

Telefoon

Telefoon

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk