Zo ziet de nieuwe Google Geluiden-app eruit

Zo ziet de nieuwe Google Geluiden-app eruit

Google Geluiden

Google Geluiden is een systeemapp op Pixelsmartphones die deze toestellen van diverse geluiden voor wekkers, beltonen en meldingen voorziet. Die collectie was voorheen niet al te spannend maar de recente update voor de app komt met een leuk scala aan muzikale omlijsting voor je Pixelsmartphone.

Het verschil tussen de oude en de nieuwe interface is overduidelijk aanwezig. De onderstaande screenshot toont een vrij basale interface met blauw en zwarte elementen op een wit vlak.

Google Geluiden

Oude interface

De onderstaande screenshot toont de nieuwe interface met verschillende zachte soort van gradiënt kleuren per categorie, die ook nog eens een animatie vertonen als je op een categorie klikt om deze te openen.

Google Geluiden

Nieuwe interface

Voorheen waren er dus een tiental deuntjes om te selecteren als beltoon of meldingsgeluid. Dat aanbod is nu eindelijk een stuk uitgebreid. Per beltooncategorie vind je 10 tot 12 beltonen. Voor de meldingsgeluiden kun je nu rekenen op rond de 10 geluiden per categorie. Het onderdeel alarmgeluiden is helaas ongewijzigd gebleven maar we hopen om een spoedige aanvulling van irritante en dus goede alarmgeluidjes.

Google Geluiden bijwerken

Als je in het bezit bent van een Pixel 1, Pixel 2, Pixel 3 of een XL-variant van één van deze drie generaties, kun je de Google Geluiden-app via de onderstaande knop bijwerken als dat nog nodig is. Via de instelling en dan het onderdeel Geluid kom je in de app terecht.

Uiteraard kun je ook op app-niveau een leuk deuntje instellen. Open de app en veeg over de pilvormige knop in de navigatiebalk naar boven om in het multi-task-scherm terecht te komen. Houd dan het app-icoontje lang ingedrukt en tik op 'App-info'. Bij 'Meldingen' kun je de geluiden aanpassen.

Geluiden
Google Geluiden is een systeemapp op Pixelsmartphones die de Google-telefoons van diverse geluiden voor wekkers, beltonen en meldingen voorziet. ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties