'Icoontjes Google-apps krijgen nieuw uiterlijk'

'Icoontjes Google-apps krijgen nieuw uiterlijk'

Ontwerprichtlijnen voor Android

Het uiterlijk van Android als een geheel is belangrijk voor het gebruik ervan. Daarom is het van belang dat ontwikkelaars zich houden aan deze richtlijnen om gebruikers een coherente ervaring aan te bieden. Er zijn ook speciaal voor icoontjes richtlijnen opgesteld. Deze icoonrichtlijnen of 'iconography' zijn hier te vinden.

Webapp versus Androidapp

Nu blijft Google zelf achter voor wat betreft de icoontjes voor webapps en Androidapps. Deze komen niet altijd overeen en dat is vreemd want de herkenbaarheid voor de gebruiker is zo een stuk minder. Het kan zijn dat Google hier een strategie heeft toegepast maar welke dat is? Als er al een strategie is dan laten ze deze volgens de laatste geruchten los. De icoontjes zullen in de toekomst meer overeenkomen.

Het gerucht dat bij collegawebsite Android Police is binnengekomen, geeft aan dat de Androidappicoontjes meer de vorm van hun webtegenhanger zullen gaan aannemen. Deze stijl (linker icoontje in de afbeelding hieronder) wordt bij Google 'Moonshine' genoemd en zijn qua uiterlijk platter en bevatten een duidelijk aanwezige schaduw. Dit zou betekenen dat de richtlijnen voor het ontwerp van Androidicoontjes moet worden aangepast. Ontwikkelaars zullen dus hun appicoon moeten wijzigen, willen ze de nieuwe richtlijnen blijven volgen.

Gmail

Nieuwe icoontjes, komt dat zien

Volgens bronnen bij Android Police zouden de icoontjes hieronder op het moment in ontwikkeling zijn bij Google. Ze zijn dus onderhevig aan veranderingen, de uiteindelijke icoontjes kunnen er uiteindelijk heel anders uitzien.

Als we de, nog in ontwikkeling zijnde, icoontjes naast de huidige en webtegenhangers leggen, ziet het plaatje er zo uit:

Zoals je ziet is Google niet overal consistent voor wat betreft hun richtlijnen. Een icoon-make-over zou helemaal niet misstaan, zeker als de herkenbaarheid wordt vergroot doordat het uiterlijk van zowel webappicoontjes als Androidappicoontjes overeenkomen. Wie zal het zeggen? De toekomst zal het uitwijzen.

Lees meer over:
Androidapplicaties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties