'Google gaat herinneringen in Android aanpakken, dit verandert er voor jou'

'Google gaat herinneringen in Android aanpakken, dit verandert er voor jou'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Begin deze maand werd bekend dat je niet langer door de Google Assistent van iets herinnerd kan worden op een bepaalde locatie. Het ziet er naar uit dat de herinneringen op andere plaatsen in Google-apps ook aangepakt worden.

Herinneringen en taken in Google-apps

Je kan al sinds jaar en dag via de plus-knop rechts onderin Google Agenda voor Android en iOS een herinnering of een taak aanmaken. In de webversie van Google Agenda kan je overigens geen herinnering aanmaken, alleen een taak.

'Google gaat herinneringen in Android aanpakken, dit verandert er voor jou'

De taken die je in Google Agenda invoert, herken je aan het rondje met het vinkje in het midden. De ingevoerde taken komen terecht in Google Tasks. Dat is de taken/todo-app van Google waarin je je taken kunt bijhouden en tevens verregaande integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bijhouden.

De herinneringen in Google Agenda worden afgehandeld door de Google Assistent. Je kan ze in de agenda herkennen aan de vinger met een touwtje eromheen. De Google Assistent-herinneringen vind je terug in de Google-app. Tik daarvoor op het profielicoontje van je Google-account. Je kan nieuwe herinneringen simpelweg toevoegen door ze via een spraakopdracht aan de Google Assistent door te geven.

Gerelateerde artikelen

Tenslotte zijn er de herinneringen de notitie-app Google Keep, maar dat zijn weer herinneringen die zijn gekoppeld aan je notities. Begrijp je het nog? Ter verduidelijking vind je hieronder een tabel.

Google Assistent (Google-app) Google Agenda Google Tasks Google Keep
Herinneringen  Ja Ja (alleen op mobiel) Nee Ja, gekoppeld aan de notities
Taken Nee Ja Ja Nee, wel notities

En om het nog verwarrender te maken, vind je in de instellingen van de Google Assistent, naast de hierboven genoemde Google Assistent-herinneringen, ook nog de optie Boodschappenlijst (die je kan delen) (en kan koppelen aan Google Keep of toch niet?) en Notities en lijsten. Onder Notities en lijsten vind je de Boodschappenlijst waar ik het net over had en de notities en lijsten die 'worden beheerd door de Google Assistent'. Als je daar op tikt, krijg je weer een overzicht van de notities vanuit Keep maar dan in een webweergave. Dit alles wordt te ingewikkeld voor een tabel.

Gerelateerde artikelen

Herinneringen in Google Agenda worden vervangen

De mensen van 9to5Google hebben nu aanwijzingen gevonden in de code van de Google Agenda-app, die erop wijzen dat Google grote veranderingen voor de herinneringen in petto heeft. In een toekomstige versie van de app zullen gebruikers een melding te zien krijgen die het volgende aangeeft: 'Herinneringen zijn nu taken.' Dat betekent dat Google Tasks de taak van de Google Assistent-herinneringen in Google Agenda gaat overnemen.

Verder zal Google Agenda ook melden dat je herinneringen nog steeds beschikbaar zijn in Google Keep. Dat is op zich een beetje vreemd, want Google Keep bewaart alleen herinneringen die zijn gekoppeld aan je notities, en niet de herinneringen die bij je takenlijst horen. Die staat namelijk in Google Tasks. Begrijp je het nog steeds?

En nu?

Het is nog niet duidelijk of de Google Assistent-herinneringen worden vervangen door taken, of dat ze volledig uit Agenda worden verwijderd. Wel is er overduidelijk iets aan de hand met deze functie van de Google Assistent. De locatie-gebaseerde herinneringen zijn namelijk ook al bij de Google Assistent weggehaald. In de plaats komen de Google Routines.

Gerelateerde artikelen

Feit is dat dit hele verhaal omtrent herinneringen en taken verdeeld over verschillende Google-apps de Androidworld-redactie hoofdpijn bezorgt, en hoogstwaarschijnlijk ook de gebruikers van deze apps. Google moet orde op zaken stellen en keuzes maken. Gaat het voor de herinneringen van de Google Assistent of voor de herinneringen van Google Tasks. Alle pijlen wijzen nu in de richting van de laatste. Dat Google keuzes kan maken, zagen we eerder deze maand al.

Welke herinneringen hebben jouw voorkeur? Of moet je je hersenen nu eerst alles laten verwerken? Laat het ons in de reacties weten.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..
Google Tasks

Google Tasks

Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bij ..
Google

Google

De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Discover, herinneringen, je zoekgeschiedenis en meer. ..
Google Keep

Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk