Google Frankrijk sluit Google+-account en verwijst volgers naar Facebook en Twitter

Google Frankrijk sluit Google+-account en verwijst volgers naar Facebook en Twitter

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google+

Google+ werd in 2011 gelanceerd als een poging om sociale interactie op het internet te repareren. Volgens Google nam online communicatie alleen maar toe, terwijl men vast zat aan rigide apps en manieren om met elkaar te communiceren. Het doel van Google was om hier verandering in te brengen. Google+ werd dan ook een verzameling van sociale projecten, waardoor het makkelijker moet worden om met elkaar te communiceren. Het project werd destijds opgedeeld in verschillende onderdelen, Kringen (Circles), Hangouts, Sparks en nog wat mobiele projecten. Vele van deze onderdelen bestaan al niet meer (in deze vorm). Op onderstaande video kun je zien hoe ze dat destijds zagen.

Google+ in 2011

Vertrek Google Frankrijk

Google+ kan zich als nieuw sociaal netwerk qua gebruikers nog steeds niet meten met Facebook, Twitter en Instagram. Google blijft desondanks het netwerk vernieuwen, zowel de desktop-versie als de app krijgt regelmatig updates. Vorig jaar werd er zelfs nog een bètaprogramma voor de app gestart, waarin nieuwe functies worden getest en er is zelfs een nieuwe versie van Google+ gelanceerd.

Toch ziet niet iedere Google-medewerker heil in het sociale netwerk. Zo trekt Google Frankrijk zich zelfs helemaal terug. Dit hebben ze aan hun volgers op Google+ medegedeeld. Ze lieten daar overigens al weinig van zich horen. De 471,000 volgers zullen dus niet veel missen. Opmerkelijk genoeg verwijst Google Frankrijk iedereen wel naar de concurrenten Twitter en Facebook.

Geen goed teken

Het is natuurlijk geen goed teken dat Google zelf, ofwel Google Frankrijk, het eigen sociale netwerk verlaat. Het geeft geen positief signaal af aan Google+gebruikers die er nog dagelijks met plezier gebruik van maken. Op de redactie maakt nog een enkeling gebruik van Google+. We zijn benieuwd of jullie de app nog geïnstalleerd hebben.

Google+ in 2013

Google+ in 2013

Via: Google+

Google+

Google+

Google+ is het sociale netwerk van Google dat beschikbaar is op het web, iOS en Android. Je kunt er berichten met foto's en video's plaatsen, collecties aanmaken van ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk