Google Foto's laat je nu sneller foto's delen via albums, zo werkt het

Google Foto's laat je nu sneller foto's delen via albums, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Foto's delen

Google Foto's is een hele intelligente app maar als het om het delen van een foto gaat, dan valt er nog wel wat te verbeteren. Dat heeft Google nu gedaan. Stel je wilt een foto delen waarvan je een back-up hebt gemaakt naar Google Foto's en die nog op je telefoon staat. Dat is geen enkel probleem. Je vindt de foto makkelijk terug en kunt hem snel delen via een berichten-app of toevoegen aan een notitie in Google Keep.

Stel nu dat je een foto van je vakantie in 2013 wilt delen die niet meer op je telefoon staat, dan zul je door een hele lijst met foto's en corresponderende jaartallen moeten scrollen. Daarna moet je nog op zoek gaan naar de juiste foto. Ik heb 36.830 foto's in Google Foto's staan en dat zorgt dan voor de nodige frustraties.

Google Foto's snel foto's delen

Gelukkig maakt versie 5.6.0.326295331 van Google Foto's een einde aan de frustraties want een bepaalde foto toevoegen aan een chat of document gaat veel sneller. Als je in een app via de 'file picker' in Android op Google Foto's tikt, dan wordt er nu een nieuw onderdeel weergegeven. Onder 'Foto's' en 'Apparaatmappen' zie je nu ook al je albums die je in Google Foto's hebt aangemaakt. Je hoeft nu alleen naar het album 'Vakantie Chersonissos 2013' te scrollen en vanuit daar die ene foto te delen.

Met deze update is het delen van een specifieke foto uit het verleden vanuit Google Foto's, die niet meer op je telefoon staat, een stuk makkelijker geworden. Wat vind jij van deze nieuwe mogelijkheid in Google Foto's? Heb je het al gebruikt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk