Google Foto's krijgt privéberichten om makkelijker foto's te delen

Google Foto's krijgt privéberichten om makkelijker foto's te delen

Google Foto's

Google gaat het makkelijker voor Google Foto's-gebruikers maken om foto's te delen. Momenteel kun je enkele foto's of video's apart of meerdere in een nieuw album delen via een andere app of link. Hier komt binnenkort verandering in. Google meldt nu namelijk dat de populaire app een nieuwe onderdeel krijgt waarbij gebruikers privé berichten met beelden kunnen sturen naar elkaar of in groepen.

Google Foto's berichtenfunctie

Bekijk het gif'je hier

In bovenstaand gif'je kun je zien hoe dit in zijn werk gaat. Je tikt op de deelknop bij een foto en selecteert de persoon waarmee je de foto wilt delen. Vervolgens voeg je er wat tekst aan toe. Je kan hier ook meteen een groep aanmaken. Gespreksdeelnemers kunnen een foto liken of een bericht achterlaten en de foto's toevoegen aan hun eigen Google Foto's. Daarnaast kunnen zij nieuwe deelnemers aan een groep toevoegen. De gedeelde foto's en video's in de gesprekken behouden de kwaliteit waarin ze zijn geüpload.

Google geeft aan dat deze berichtenfunctie niet bedoeld is om andere chat-apps te vervangen maar om het delen van herinneringen met vrienden en familie makkelijker te maken.

Beschikbaarheid

De berichtenfunctie in Google Foto's wordt vanaf volgende week geleidelijk uitgerold. Dat betekent dus dat de update eerst bij een kleine groep aangeboden wordt om vervolgens naar een grotere groep uit te rollen. Niet iedereen zal de functie dus meteen zien.

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Lees meer over:
Fotografie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties