Google Foto's: ontdek hoe lang jij verder kan met opslag

Google Foto's: ontdek hoe lang jij verder kan met opslag

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een tool gelanceerd waarmee iedere gebruiker kan controleren hoe lang hij of zij verder kan met de 15 GB aan gratis opslag in Google Foto's. Google toont een schatting op basis van de manier waarop je vandaag al back-ups uitvoert via de dienst.

Google Foto's opslag

Gisteren raakte bekend dat Google stopt met de gratis onbeperkte opslag van foto's in zijn Foto's-dienst. Google verwijst door naar zijn betalende Google One-clouddienst voor gebruikers die hun 15 GB opslag willen uitbreiden. Maar wanneer is het nu echt nodig om opslag bij te kopen?

Google lanceert een tool waarmee jij kan controleren hoe lang je naar schatting verder kan met de gratis opslag, dat stelt Android Police, en zo leerde ik bijvoorbeeld dat ik na 1 juni 2021, het moment waarop de gratis back-ups verdwijnen, nog twee jaar verder zou kunnen met de gratis opslag. Dat wil zeggen dat ik al twee jaar lang niet hoef te kijken naar de betalende Google One-abonnementen, of een ander alternatief voor de back-ups. Bekijk hier het hulpmiddel van Google.

Google Foto's: ontdek hoe lang jij verder kan met opslag

Slimme schatting

Google haalt niet zomaar uit de lucht hoelang je verder kan met de gratis opslag, maar het voert een schatting uit op basis van je huidige gebruik van Google Foto's. Google bekijkt hoeveel data jij de afgelopen maanden op zijn servers hebt bewaard. Neem je slecht sporadisch een foto of zet je ook regelmatig lange filmpjes online? In beide gevallen zal je een ander resultaat te zien krijgen. Google houdt daarnaast ook rekening met je gebruik, van andere Google-diensten zoals Google Documenten en Google Spreadsheets, want ook voor die apps is opslag niet langer onbeperkt.

Gerelateerde artikelen

De gratis opslag van Google Foto's was al van bij het begin één van de belangrijkste selling points, en de dienst bereikte daardoor vorig jaar de kaap van 1 miljard actieve gebruikers. Al focuste Google zich de afgelopen maanden vooral op het uitrollen van andere sterke functies voor zijn fotogalerij, zoals bijvoorbeeld de uitgebreide foto-editor. Google hoopt dat die gebruikers kunnen overtuigen om trouw te blijven bij Google Foto's.

Gisteren schreven we al over drie alternatieven voor de gratis back-ups. Hoe lang kan jij verder met je gratis 15 GB? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk