Deze 4 functies kunnen we binnenkort in Google Foto's verwachten

Deze 4 functies kunnen we binnenkort in Google Foto's verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Colorize en Google One

Een duik in de code van een nieuwe app-versie kan een heleboel onthullen, en dat blijkt weer maar eens met de nieuwe versie van Google Foto's, versie 4.23 die binnenkort wordt uitgerold. Allereerst is er de functie 'Colorize' die zwart-wit foto's een realistische kleur bezorgt. Google toonde de functie voor het eerst tijdens Google I/O 2018 en recent heeft een Google-medewerker bevestigd dat ze binnenkort wordt uitgerold. 9To5Google ontdekte nu een bèta van de feature in Google Foto's.

Verder is er ook een verwijzing naar cloud-dienst Google One ontdekt in de code. Het lijkt erop dat Google een proefperiode voor zijn betalende versie van Google Drive rechtstreeks vanuit Foto's zal willen aanbieden. Hoewel opslag in Foto's in principe onbeperkt is, is er wel een limiet als je wil kiezen voor de hoogste kwaliteit van foto's. In dat geval ben je aangewezen op je gratis Drive-opslag, en als die is opgebruikt kan Google One een uitweg bieden.

Google Foto s Colorize

Herinneringen en smart displays

Ook de herinneringen-functie zal worden verbeterd, zo blijkt. Regelmatig krijg je foto's van één of meerdere jaren geleden te zien vanuit het Assistent-tabblad in de vorm van een collage. Google gaat nu voor een nieuwe functionaliteit kiezen dat doet denken aan Stories van Instagram. Je kan nu doorheen een diavoorstelling vegen. Google gaat je ook de mogelijkheid geven om herinneringen met bepaalde personen of dieren en datums uit te sluiten of de functie in zijn geheel uit te schakelen.

Als laatste is er nog een andere handigheid ontdekt voor gebruikers van slimme schermen. Als je bijvoorbeeld een Google Nest Hub hebt, kan je ervoor kiezen om een album uit Google Foto's op het scherm te laten afspelen. Je kan dat album al selecteren vanuit de instellingen van Google Home, maar Google wil die instelling ook rechtstreeks in Foto's integreren.

Deze 4 functies kunnen we binnenkort in Google Foto's verwachten
Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk