Google Foto's krijgt een nieuw uiterlijk, zo ziet het eruit

Google Foto's krijgt een nieuw uiterlijk, zo ziet het eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's

Google Foto's is een zeer uitgebreide foto-app waarmee je niet alleen foto's en video's kunt bekijken maar ook uitgebreid kunt bewerken en delen met anderen. Dan is er nog de briljante zoekfunctie, de handige opschoonfunctie en de slimme gezichtsherkenning. Google Foto's heeft op design-gebied niet veel veranderingen gezien maar daar komt binnenkort verandering in, meldt AndroidPolice.

De eerste opvallende verandering in het nieuwe design is de zoekbalk bovenin. Deze is verhuisd naar de navigatiebalk onderin de app waardoor er ruimte vrijkomt voor het logo en de Herinneringen. Daaronder vind je je meest recente foto's.

Screenshot van nieuw design Google Foto's

Links: oude interface Rechts: nieuwe interface

Navigatiebalk opnieuw ingedeeld

De tweede opvallende verandering is het verdwijnen van het zijmenu. Google heeft dit menu in Maps ook al verwijderd. Hierdoor is de navigatiebalk opnieuw ingedeeld en intuïtiever geworden. Naast 'Foto's', 'Voor jou' en 'Delen' is er nog een knop 'Zoeken' en 'Bibliotheek' aan deze balk toegevoegd. Op telefoons met grote schermen kun je de zoekknop op deze manier veel beter bereiken.

Als je in de nieuwe versie van Google Foto's op de zoekknop tikt, krijg je niet meteen je toetsenbord te zien maar wel weer een aantal suggesties. Deze suggesties zijn er mooier uit met grotere iconen en visuele ondersteuning. Helemaal onderin dit scherm komen er ook nog specifieke zoektermen voorbij zoals 'selfies', 'video's' en 'screenshots'. Daarnaast kun je er recent geüploade en favoriete foto's en video's bekijken. Het sorteren op recent geüploade foto's en video's is nieuw.

Screenshot van nieuw design Google Foto's

Links: oude interface Midden en Rechts: nieuwe interface met verbeterde zoekfunctie

Albums

De speciale 'Albums'-tab in de balk is verdwenen. Je vindt ze nu onder 'Bibliotheek' waar nog meer onderdelen vanuit het zijmenu te vinden zijn, zoals 'Apparaatmappen', 'Archief', 'Prullenbak' en meer. Vermoedelijk zijn hier de Fotoboeken ook te vinden.

Screenshot van nieuw design Google Foto's

Links: oude interface met Albums Rechts: nieuwe interface zonder Albums

Beschikbaarheid

Het nieuwe design wordt op afstand door Google ingeschakeld. Je kan voor nu dus niets anders doen dan wachten totdat je aan de beurt bent. Op de redactie van Androidworld zien we met zijn allen nog de oude interface. Hoe zit dat bij jou? Laat het ons weten in de reacties.

Screenshot van nieuw design Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk