Google Foto's behaalt mijlpaal: een miljard actieve gebruikers

Google Foto's behaalt mijlpaal: een miljard actieve gebruikers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's miljard gebruikers

Google heeft bekend gemaakt bij Fast Company dat zijn dienst Google Foto's de teller van één miljard actieve gebruikers heeft bereikt. De slimme galerij-app is daarmee de achtste dienst van Google die maandelijks dergelijke, grote aantallen gebruikers kent. Eerder bereikten: Android, Chrome, Gmail, Google Drive, Google Maps, de Google Play Store, en YouTube die mijlpaal.

Google Foto's werd eerst bedacht als een functie die deel zou uitmaken van de sociale netwerksite Google+ day dit jaar het loodje legde. De populaire fotodienst van Google bouwde dan ook oorspronkelijk verder op de capaciteiten van Google+. Het was Google vice president Anil Sabharwal die tijdens de ontwikkeling besefte dat de app zo sterk was dat Google Foto's als een aparte dienst moest worden gelanceerd. Hij legde het idee voor bij Google CEO Sundar Pichaï, en die was meteen overtuigd.

Google Foto's met donker thema

Het nieuwe donkere thema van Foto's in Android Q

Lancering uitgesteld

Volgens Sabharwal was het oorspronkelijk de bedoeling om de dienst eind 2014 te lanceren, maar door verschuivingen in de planning werd die deadline niet gehaald. Het team werd vervolgens gepusht om Foto's zo snel mogelijk in het voorjaar uit te brengen en een lancering is maart van 2015 leek haalbaar, vertelt Sabharwal. Tot Sundar Pichai - die erg enthousiast was over Foto's - het ontwikkelaarsteam persoonlijk heeft gevraagd om ondanks het harde werk alsnog een maand langer te wachten tot Google I/O in mei 2015 als een belangrijke nieuwigheid naar voren te schuiven.

Google Foto's kreeg 200 000 gebruikers in het eerste jaar na zijn lancering en een jaar later bereikte de dienst een half miljard gebruikers. "We hebben deze kritieke mijlpaal van een miljard maandelijkse gebruikers bereikt, en de komst Gallery Go maakt duidelijk hoe we denken over de volgende miljard", zegt Anil Sabharwal. Gallery Go is een aangepaste versie van Google Foto's die speciaal voor Android Go-telefoons met minder krachtige hardware is bedoeld. De dienst werd gisteren voorgesteld.

Google Foto's

Gallery Go van Google Foto's

Gallery Go van Google Foto's

Gallery Go van Google Foto's is ontworpen om te kunnen gebruiken in gebieden waar geen snel internet om bijvoorbeeld back-ups in de cloud op ..
Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk