Google Foto's krijgt een nieuwe widget, zo ziet 'ie eruit

Google Foto's krijgt een nieuwe widget, zo ziet 'ie eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google lijkt zich meer te gaan focussen op het verbeteren van de widgets nu Apple in iOS 14 een nieuwe generatie widgets heeft gestopt. Het lijkt erop dat Google Foto's hiervan gaat profiteren met een hele nieuwe widget, waarin je afbeeldingen van een jaar geleden kunt bekijken.

Herinneringen in Google Foto's

In 2019 presenteerde Google de Herinneringen in zijn Foto’s-app. Google kijkt dan naar de foto’s die jet het jaar ervoor of een paar jaar geleden op dezelfde dag hebt genomen. Je krijgt die dan bovenaan in de app gepresenteerd als een galerij en die weergave doet sterk denken aan de Stories-functie van Instagram. Vorig jaar introduceerde Google nog een live wallpaper gebaseerd op deze herinneringen.

Gerelateerde artikelen

In Google Foto's versie 5.49, die nu via de Play Store wordt uitgerold, heeft 9to5Google aanwijzingen gevonden van een startscherm-widget voor Android, die 'Jouw herinneringen' gaat heten. De website heeft de widget met formaat 2x2 ook al deels werkend gekregen en in de screenshots hieronder zie je wat Google in gedachten heeft. Zodra je de widget op je startscherm wilt zetten, word je gevraagd van welk Google-account je de foto's wilt weergeven. Vervolgens zal de widget automatisch afbeeldingen van ongeveer een jaar geleden moeten gaan weergeven.

De nieuwe 'Jouw herinneringen'-widget in Google Foto's

De nieuwe 'Jouw herinneringen'-widget in Google Foto's

Beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer de nieuwe 'Jouw herinneringen'-widget in Google Foto's voor iedereen op het startscherm te plaatsen is. Google werkt er nu aan en kan ook beslissen om de widget helemaal niet uit te brengen, maar wij hopen van wel. Wat vindt jij? Zou jij de widget op je startscherm zetten? Vertel het aan ons in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk