Google Foto's maakt nu ook automatisch filmpjes van je hond of kat

Google Foto's maakt nu ook automatisch filmpjes van je hond of kat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huisdieren in Google Foto's

Van gestileerde foto's, automatisch gegenereerde albums, animaties en filmpjes, Google Foto's kan het allemaal. Dit doet de app door het analyseren en combineren van foto's gemaakt op een bepaalde plek, tijd of thema. De foto-app is zelfs zo slim dat het kan zoeken op het voorwerpen of kleuren en zelfs gezichten kan herkennen.

Maar nu kunnen we ook andere familieleden verwachten in de automatisch gegenereerde filmpjes, onze huisdieren. Meerdere Reddit-gebruikers melden nu namelijk dat Google Foto's een 'Doggie Movie' heeft gemaakt van hun hond, inclusief bijpassende muziek.

Dit alles is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het op Androidworld veel besproken 'machine learning', een vorm van kunstmatige intelligentie dat Google gebruikt voor het herkennen van objecten op foto's in Google Foto's, de zelflerende spelsuggesties op je toetsenbord, of de camerasoftware van de Google Pixel om de best mogelijke foto's maken.

Als er nu in Google Foto's dieren de hoofdrol kunnen spelen in filmpjes, dan kunnen we in de toekomst misschien wel een video verwachten van alleen kinderen of een gebaseerd op een activiteit zoals een sport, wie zal het zeggen.

Voor nu zijn de dierenfilmpjes bij een aantal mensen zichtbaar, maar Google heeft het als functie niet officieel aangekondigd. Het zou hier dus kunnen gaan om een test die, als hij goed bevonden is in Mountain View, verder uitgerold gaat worden naar dierenliefhebbers.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk