Google Foto's maakt het makkelijker om bepaalde mappen te vinden

Google Foto's maakt het makkelijker om bepaalde mappen te vinden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's is erg fijne app om je al je foto's die je na verloop van tijd hebt verzameld te beheren. Toch zijn niet alle functies van de app even makkelijk te vinden, zoals de afbeeldingen die je op je telefoon hebt staan. Google gaat daar nu iets aan doen.

Google Foto's snelkoppeling

Foto's, screenshots en afbeeldingen die op je telefoon staan, en niet zijn gesynchroniseerd met Google Foto's, vind je onder Foto's op het apparaat in het tabblad Bieb. Je kunt hier vegen tussen de verschillende mappen op je telefoon die foto's bevatten. Google wil deze plaatjes nu een prominentere plek geven in de Foto's-app en wel met een snelkoppeling rechts bovenaan het startscherm van de app.

Snelkoppeling in de Google Foto's-app

Snelkoppeling in de Google Foto's-app

Verschillende Google Foto's-gebruikers zien deze snelkoppeling al in hun app verschijnen, zo valt te lezen in dit Telegram-kanaal. Zij zien de snelkoppeling helemaal bovenin de app of juist onder de carrousel met hoogtepunten. Je ziet tevens dat er nieuwe afbeeldingen aan de map zijn toegevoegd. Het is niet duidelijk of deze knop een permanente plek in de app krijgt, of dat ze alleen te zien is als er net een paar nieuwe afbeeldingen aan zijn toegevoegd. Vooralsnog lijkt de snelkoppeling alleen naar de map met screenshots te gaan.

De knop is gevonden in versie 5.66.0.406885096 van Google Foto's, maar nog niet iedereen ziet de nieuwe functie verschijnen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een zogenoemde server-test, waarbij functies vanaf afstand voor een beperkte groep wordt ingeschakeld. Het kan dus even duren voordat je de snelkoppeling in de Foto's-app te zien krijgt.

Google Foto's tips

Androidworld is expert op het gebied van Google-apps waaronder Google Foto's. Voor elke vraag omtrent deze app, hebben we het antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je handmatig mensen en gezichten kunt taggen in Google Foto's? Daarnaast kan je met deze app makkelijk opslagruimte op je telefoon vrijmaken en gedeelde albums in de Bieb tussen je andere albums plaatsen.

Krijg jij de snelkoppeling in de Foto's-app al te zien? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk