Google Foto's laat je voortaan inzoomen op video's

Google Foto's laat je voortaan inzoomen op video's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is nu mogelijk om in Google Foto's in te zoomen wanneer je een filmpje bekijkt. Je kan in- en uitzoomen met duim en wijsvinger of door te dubbel tikken. Google rolt de functie nu uit.

Video's in Google Foto's

Google krijgt soms de kritiek dat in zijn galerij-app video's eerder stiefmoederlijk bedeeld zijn ten opzichte van foto's. Er zijn al tal van rijke functionaliteiten rond foto's, waaronder de spiksplinternieuwe foto-editor. hetzelfde kan niet gezegd worden over filmpjes die je in Google Foto's bekijkt of bewerkt.

Google komt nu met een verbetering voor de video-ervaring van Google Foto's. Het bedrijf rolt een functie uit die je laat inzoomen en uitzoomen als je een filmpje bekijkt. Je doet dat precies zoals je zou verwachten, namelijk met duim en wijsvinger op het scherm. Je kan daarnaast ook tweemaal kort na elkaar tikken om in - en uit te zoomen, en als je ingezoomd bent kan je ook naar alle richtingen over het scherm vegen om het ingezoomde frame te verplaatsen. In onderstaande gif zie je de functie aan het werk.

via GIPHY

Beschikbaarheid

En dat brengt ons dan bij het minder goede nieuws. Google rolt deze functie uit in de vorm van een server-side update. Dat wil zeggen dat een deel van de gebruikers ermee aan de slag kan, maar een ander deel niet. Je kan ook je telefoon niet bijwerken naar een nieuwere versie om de werking van de functionaliteit te forceren op je apparaat.

Gerelateerde artikelen

Bij ons op de redactie werkt het inzoomen dus maar op een deel van onze telefoons. Werkt het bij jouw al wel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk