Google Foto's laat je nu offline foto's toevoegen aan albums

Google Foto's laat je nu offline foto's toevoegen aan albums

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je hoeft niet langer met het internet verbonden te zijn om foto's toe te voegen aan een album in Google Foto's. Google kan ze ook zonder verbinding toevoegen, en later worden ze gesynchroniseerd met Googles cloud-servers.

Google Foto's offline

Met Foto's heeft Google de ambitie om de offline galerij-apps die smartphonefabrikanten aanbieden te vervangen. Googles galerij is gemaakt met een online-aanpak in het achterhoofd, want je foto's worden geback-upt in de cloud en je kan ze zo ook meteen bewerken.

Nu heeft Google wat aan die online-first aanpak veranderd, want Foto's kan nu wat meer zonder dat je verbonden bent. Je kan voortaan wijzigingen maken aan albums en nieuwe foto's toevoegen, ook als je geen internetverbinding hebt. Dat ontdekte Android Police. Je ziet de foto's meteen in je album verschijnen en Google voert de wijziging later door in de cloud als je opnieuw verbonden bent. Het interessante is dat je zelfs albums kan aanvullen met nieuwe foto's die nog niet door Google geback-upt zijn. De app voegt ze probleemloos toe en je ziet ze alvast in het album verschijnen.

Google Foto's laat je nu offline foto's toevoegen aan albums

Beschikbaarheid

De nieuwe verbetering is zeker een grote meerwaarde in de app, vermits we nog altijd niet altijd wanneer we maar willen toegang hebben tot wifi of mobiel internet. In dat geval wil je natuurlijk dat je favoriete diensten op je telefoon gewoon blijven werken. De verbetering in Google Foto's was alvast op onze telefoons te zien en je krijgt ze via een server-side update. Dat wil zeggen dat Google de functie geleidelijk vanop afstand uitrolt naar meer gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk