Google Foto's ontvangt update met nieuwe Real Tone-filters

Google Foto's ontvangt update met nieuwe Real Tone-filters

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's is niet alleen een plek is voor het opslaan van foto's en video's, maar je kan de app ook gebruiken om foto's op een eenvoudige manier te bewerken. Je hebt onder andere de keuze uit een aantal filters, maar die gaven niet altijd een juiste weergave van verschillende huidskleuren. Met de nieuwe Real Tone-filters wil Google dit probleem oplossen.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Google Foto's krijgt Real Tone-filters

Google is met de lancering van zijn Pixel 6-serie begonnen met het verbeteren van de weergave van verschillende huidskleuren. Daarvoor werd Monk Skin Tone Scale in het leven geroepen. Dat is een opensource-library om machine learning van afbeeldingen inclusiever te maken door kleuren en tinten beter te interpreteren. Klik op het filmpje in de tweet hieronder om het filter in werking te zien.

Google kondigde in het verlengde hiervan tijdens Google I/O van dit jaar de Real Tone-filters voor Google Foto's aan. Deze Real Tone-filters zijn gemaakt om alle huidskleuren op een realistische manier weer te geven. De functie zou in de komende weken worden uitgerold, en de zoekgigant is daar nu mee gestart. De nieuwe Real Tone-filters zouden in het tabblad 'Filters' van de Google Foto's-editor te zien moeten zijn. Je ziet dan filters met de namen Playa, Isla, Honey en Desert. Google geeft op Twitter aan de filters speciaal ontworpen zijn om "goed te werken bij verschillende huidtinten". Zodra je zo'n filter selecteert, krijg je in beeld te zien dat het om een Real Tone-filter gaat.

De nieuwe filters komen beschikbaar in Google Foto's voor Android, iOS en in de webversie. Heb jij de Real Tone-filters al gezien? Ga je ze gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Populairste artikelen over overzetten van en naar Google Foto's

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk