Google Foto's krijgt Material You-design: zo ziet het eruit

Google Foto's krijgt Material You-design: zo ziet het eruit

Material You vormt Googles nieuwe uiterlijk voor Android-applicaties. Alle apps krijgen rondere vormen in de interface en de kleuren komen overeen met de achtergrond op je startscherm. Behalve bij Google Foto's, waar we nu minder kleuren zien in het Material You-uiterlijk.

Google Foto's Material You

Het is nu de beurt aan Foto's om ondergedompeld te worden in het Material You-thema voor Android 12. Sinds de laatste bètaversie deze maand uitkwam, kregen heel wat apps plotseling het nieuwe design: van Gmail en Google Meet, tot Documenten, Spreadsheets en Presentaties. In versie 5.59 van Google Foto's krijgt de app Material You, en de update wordt nu langzaam naar meer gebruikers uitgerold in de Play Store, dat weet 9To5Google.

Wat meteen in het oog springt als we de screenshots bekijken, is dat het thema er anders uitziet dan bij de meeste andere apps van Google. De ronde vormen, bijvoorbeeld wanneer je op knoppen in de navigatiebalk onderaan tikt, zijn aanwezig, maar het Dynamic Color-kleurenthema is nog niet van de partij. Dat wil zeggen dat de app niet de kleuren overneemt van de wallpaper die je hebt ingesteld.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Google Foto's krijgt Material You-design: zo ziet het eruit

Het is niet helemaal duidelijk of Material You gewoon nog onafgewerkt is voor Foto's, of dat Google geen plannen heeft om de app andere tinten te geven. Dat laatste geval is zeker niet ondenkbaar volgens ons. De belangrijkste functie van de app bestaat eruit om je foto's te tonen, en dat is doorgaans al een hele collectie van verschillende kleuren door elkaar. Een sober thema voor de interface gunt je ogen misschien wat meer rust.

Meer over Android 12

Heb jij in Google Foto's het Material You-thema al op jouw telefoon? Heb je geen Android 12 op je telefoon? Dan kun je de deze Android 12 klok- en weerwidgets als alternatief op je toestel installeren. Je kan hier ook alvast de Easter Egg van Android 12 bekijken en hier vind je de nieuwe laadanimatie.

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties