Google Foto's kan binnenkort ook je huisdier herkennen

Google Foto's kan binnenkort ook je huisdier herkennen

Google Foto's en huisdieren

Google Foto's is al erg goed in het herkennen van mensen, ook al is dit officieel nog niet beschikbaar in Nederland. Het is met deze truc wel al mogelijk om dit ook hier te activeren.

Maar wat nu als er ook huisdieren herkend kunnen worden? Naast mensen, zijn huisdieren ook graag gefotografeerde dieren, dus daarom gaat Google hier ook meer mee doen. Volgens de aanwijzigingen in de nieuwe versie, zouden deze in ieder geval herkend worden als bijvoorbeeld kat of hond. Zodra er mee foto's zijn, kun je ze ook groeperen, zodat foto's van jouw kat en die van de buren niet door elkaar raken.

Deze herkenning wordt gedaan door machine learning, waarbij foto's geautomatiseerd herkend worden. Hierbij is er nu dus genoeg data verzameld ook specifieke huisdieren te herkennen. De focus ligt nu vooral op katten en honden, dus jouw huis-vogelspin of varken zal nog niet naar voren komen.

Motion

Een andere nieuwe functie die naar voren komt is 'Motion'. Deze functie 'brengt foto's tot leven' en lijkt enigszins op de app Motion Stills, die dergelijke mogelijkheden ook biedt. Het zou logisch zijn als dit toegevoegd gaat worden aan Google Foto's, de Motion Stills-app is immers ook van Google.

Het lijkt erop dat Google Lens, een functie om objecten, plaatsen en teksten te herkennen, tijdelijk exclusief voor de Google Pixel 2 beschikbaar zal zijn. Het is nog niet zeker dat dit het geval is, maar we zien dat Google probeert exclusieve functies toe te voegen aan de nieuwe devices.

Via: Android Police

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties