Google Foto’s: zet nu je herinneringen als live achtergrond

Google Foto’s: zet nu je herinneringen als live achtergrond

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto’s introduceert een live achtergrond voor je telefoon. Je kan nu een diavoorstelling van je herinneringen gebruiken als achtergrond.

Google Foto’s live achtergrond

Vorig jaar presenteerde Google de Herinneringen in zijn Foto’s-app. Google kijkt dan naar welke foto’s je vorig jaar of een paar jaar geleden op dezelfde datum hebt genomen. Je krijgt die dan bovenaan in de app gepresenteerd als een galerij, en die weergave doet sterk denken aan de Stories-functie van Instagram.

Google is zich bewust dat het fijn is om herinnerd te worden aan momenten uit het verleden, en daarom biedt het de Herinneringen nu aan als een live achtergrond in versie 5.22 van de app. Door lang in te drukken op een lege plaats op het scherm kan je de achtergrond wijzigen en vervolgens kan je kiezen voor ‘live achtergronden’.

Google Foto’s: zet nu je herinneringen als live achtergrond

Daar zie je dan Herinneringen, en je telefoon toont meteen een van je foto van vroeger. Dat is tenminste de bedoeling, want op de LG Wing die ik nu test zag ik soms een zwart scherm. Desalniettemin kon ik de live achtergrond wel elke keer instellen. Je herinneringen verschijnen dan op het startscherm, en naarmate je het startscherm opnieuw bezoekt, krijg je een andere foto te zien.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Versie 5.22 van Google Foto’s wordt nu uitgerold, maar het kan nog even duren alvorens de update ook op jouw telefoon beschikbaar is. Je kan daarom alvast de laatste versie installeren via APK Mirror als een appbundel. Ga jij de live achtergrond instellen? Ben je al een confronterende foto tegengekomen op je startscherm? Verklap het aan ons in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk