Google Foto's rolt verbeterde Herinneringen uit en collage editor

Google Foto's rolt verbeterde Herinneringen uit en collage editor

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's rolt momenteel verbeteringen uit voor zijn Herinneringen-functie, die nu meer bewegende beelden en video's zal bevatten. Daarnaast heeft de app ook een nieuwe collagebewerker gekregen waarmee je collages beter kan personaliseren.

Google Foto's Herinneringen

Soms kan je fotobibliotheek overweldigend zijn, neem nu het album van je vakantiefoto's dat meer dan 1.000 foto's en video's bevat. Het is daarom leuk dat je in Herinneringen, bovenaan de Google Foto's-app ook een kleinere selectie kan zien van van je foto's. In een blogbericht zegt Google dat Herinneringen er nu beter zullen uitzien.

Allereerst mogen we verwachten dat de diashow van foto's er een stuk vloeiender en meer cinematisch gaat uitzien. De app gaat foto's laten bewegen en zal ook inzoomen op gezichten. Wat je zal opvallen is dat Google speelt met een diepte-effect in zijn diashow, zoals je in onderstaande video kan zien.

Muziek en tekeningen

In de video hoor je ook instrumentale muziek op de achtergrond, en dat is ook nieuw. Verder wil Google ook videofragmenten tonen. De Foto's-app probeert dan dankzij zijn machinelearning-algoritmes het leukste deel uit een video te herkennen, en dat wordt aan je Herinneringen toegevoegd.

Google komt daarnaast ook met tekeningen die kan zien rondom je foto's. Ze worden soms toegevoegd om je Herinneringen meer afwisselend te maken. Als laatste komt er ook de mogelijkheid om Herinneringen die je interessant vindt, te delen met vrienden en familie.

Verbeterde collages

Google Foto's heeft al langer een collagemaker, maar in vergelijking met sommige apps van derden, waren de collages van Google behoorlijk basic, om maar niet "saai" te zeggen. Foto's komt nu wat creatiever uit de hoek met zijn collagebewerker. Je kan kiezen uit de 30 nieuwe stijlen voor je fotocollages, en handig is ook dat je nu individuele foto's nog snel kan bewerken, rechtstreeks vanuit het collagemenu.

Gerelateerde artikelen

Wie geabonneerd is op Google One, de betaalde cloudopslag van Drive, krijgt nog extra bewerkfuncties voor zijn collages. Je kan hier alles lezen wat je moet weten over Google One. De verbeteringen in Google Foto's worden nu uitgerold, en je mag ze dus op elk moment in de app verwachten.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..
Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk