Google Foto's heeft nu een Vergrendelde map met foto's, zo werkt het

Google Foto's heeft nu een Vergrendelde map met foto's, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's rolt de Vergrendelde map uit voor alle gebruikers. Het was een exclusieve functie voor Pixel-telefoons waarmee je foto's achter slot en grendel kon plaatsen. We leggen uit hoe deze feature werkt in Google Foto's.

Vergrendelde map

Wie geen Pixel-telefoon van Google heeft, kan de nieuwe functie Vergrendelde map nu zien verschijnen in Google Foto's. In deze map kun je persoonlijke of gevoelige afbeeldingen, opslaan. Denk aan foto's van rekeningen of ideeën voor cadeautjes die je voor je vriendin wilt kopen. De map kun je alleen openen met een wachtwoord, pincode of via de vingerafdrukscanner. Op deze manier kan niemand bij de bestanden.

En dat niemand erbij kan, is ook vrij letterlijk. Foto's of video's die zijn opgeslagen in deze map, worden niet in het fotoraster weergegeven en ook niet in zoeken, albums en herinneringen in Google Foto's. En handig: ze zijn ook niet beschikbaar voor apps van derden. Google maakte het zelfs onmogelijk om van de Vergrendelde map een screenshot te maken, dat merkte ik toevallig met het schrijven van dit artikel.

De Vergrendelde map

De Vergrendelde map

Een nadeel van het gebruik van de beveiligde map is dat je geen back-up van de verborgen foto's naar de cloud kunt maken. Als er al een back-up van de foto's/video's was gemaakt, verwijdert Google ze uit de cloud en zijn ze alleen lokaal in de Vergrendelde map te vinden. Je kan deze foto's dus verliezen als bijvoorbeeld je telefoon stuk gaat of kwijtraakt. Zorg dus dat je op een andere plaats nog een back-up hebt.

Beschikbaarheid

Gerelateerde artikelen

Je kan je de functie vinden in Google Foto's onder Bieb > Tools > Vergrendelde map. Als je al de vingerafdrukscanner op je telefoon gebruikt, dan wordt je vingerafdruk automatisch gebruikt als de vergrendelmethode. Google zal je vervolgens vragen om foto's te selecteren voor in de map. In een blogbericht zegt Google dat de functie momenteel wordt uitgerold, en het is dus mogelijk dat het enkele dagen duurt alvorens jij ze te zien krijgt.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk